Connect with us

Algemeen

Sneeuwstormwaarschuwing: Hevige sneeuwval verwacht deze middag op deze locaties

We zijn terug met Nednieuws weersvoorspelling, waarbij we ons afvragen: staat er een storm op komst? Krijgen we te maken met bar winterweer zoals in Scandinavië? Moeten we iglo’s beginnen bouwen?

Vandaag: Sneeuw op komst

Vanochtend werden veel Nederlanders verrast door een wit landschap, iets zeldzaams in ons land, maar heel gewoon in Finland.

De voorspelling voor vandaag is dat er meer sneeuw gaat vallen, met een neerslagzone in het noorden en noordoosten van Nederland. Het KNMI verwacht enkele centimeters sneeuw, ook in de hoger gelegen gebieden en op de Veluwe.

Code Geel

Sneeuw zorgt vaak voor chaos in Nederland: gladde wegen, geannuleerde vluchten, vertraagde treinen en meer. Het KNMI heeft voor elf provincies code geel afgegeven, behalve voor Zeeland. In de zuidwestelijke provincies geldt code geel tot 17.00 uur vandaag, en in het noordoosten tot 06.00 uur morgenochtend.

De temperaturen Na de eerste sneeuwval gisteren, zegt meteoroloog Jordi Huirne dat de sneeuw niet lang zal blijven liggen. “Geniet er nog even van, want dinsdag zal het waarschijnlijk allemaal gesmolten zijn.” Het zuiden kan wat zachtere lucht verwachten, met temperaturen tot vijf graden. Het noorden blijft koud, met een maximale temperatuur van twee graden en de mogelijkheid op meer sneeuw.