Connect with us

Algemeen

Vrouw ontdekt dat de ‘schimmelvlek’ beweegt – vindt twee ogen die smeken om hulp

Een Tasmanische vrouw stuitte onlangs op een opmerkelijke vondst in haar voorraadkast. Aanvankelijk dacht ze een schimmelvlek te zien, maar tot haar verbazing ontdekte ze twee smekende ogen.

Tijdens het opruimen van haar kast, merkte ze een donkere, wazige vlek op de muur. In eerste instantie dacht ze aan een uitgelekte substantie, zoals beschreven door Wildlife and Community Together Tasmania op Facebook.

Toen ze de vlek probeerde weg te vegen, merkte ze tot haar schrik dat het begon te bewegen. Dit was geen schimmel, maar een levend wezen.

In verwarring over wat het kon zijn, misschien een muis, nam ze contact op met de plaatselijke dierenopzichter Jude Lennox.

Lennox identificeerde het wezen als een oostelijke pygmee buidelrat, een schuw en zeldzaam buideldier uit Tasmanië en Zuidoost-Australië. Ongelooflijk genoeg was dit kleine dier in de woning van de vrouw beland.

Het buideldier, dat licht chagrijnig maar niet ziek leek, bevond zich in een winterslaap. Lennox nam het mee naar een veilige plek, waar het in een rustige kamer kon overwinteren, omringd door inheemse bloemen en fijngesneden druiven.

Deze ontmoeting benadrukt het belang van respect en compassie voor wilde dieren. Lennox benadrukt, in een gesprek met The Dodo, onze verantwoordelijkheid om wilde dieren te beschermen en waardeert, terwijl hij oproept tot een einde aan de onverschilligheid ten opzichte van hun welzijn.

Dit verhaal roept de vraag op: wat zou jij doen als je een onbekend dier in je huis aantreft?