Connect with us

Algemeen

Patty Brard diep geraakt door kwetsende opmerking op sociale media

De opmerking die eigenlijk bedoeld was voor de Instagram-pagina van presentator Humberto Tan heeft een diepgaande impact gehad op Patty Brard. Ze vertelt: “Ik ben door de hel gegaan.”

Patty Brard krijgt een duidelijke waarschuwing: “De waarheid staat niet aan haar kant.”

Ondanks haar leeftijd blijft Patty op diverse vlakken actief. In 1993 beleefde ze een moeilijk jaar vanwege haar faillissement.

Meerdere van haar toenmalige bedrijven hadden gefaald. Patty en Humberto bezochten in de rubriek ‘Back Home’ verschillende plaatsen uit haar verleden, waaronder haar voormalige huis waar ze failliet is gegaan.

Het huis stond op haar naam, wat resulteerde in een faillissement en een schuld van 2,7 miljoen euro.

Patty herinnert zich nog levendig wat er is gebeurd en zegt: “Toen iemand tegen mij zei: ‘Is dit uw handtekening?’ was dat een tragedie.

Maar ik ben ook trots dat ik hier nu zit en het heb overwonnen.”

Een nare opmerking op het Instagram-account van Humberto Tan heeft Patty Brard diep geraakt.

Tijdens een uitzending barstte Patty in tranen uit nadat een volger had geschreven: “Moeten we nu weer naar dat huis?

We weten het nu wel.” Patty antwoordde: “Dan denk ik: je weet het dus niet. Jij weet niet door welke hel ik ben gegaan.”

Volgens Patty was deze periode afschuwelijk. Ze verklaart: “Ik was zelf verantwoordelijk, maar als je in Nederland failliet gaat, komt er een curator die per uur betaald wordt.”

Ze vervolgt: “Een curator doet er alles aan om een faillissement zo lang mogelijk te laten duren, want dan verdient hij daar veel geld aan.”

Het duurde tien jaar voordat alles was afgehandeld.

De belasting werd als eerste betaald, daarna de curator en pas daarna de schuldeisers. Gedurende deze tijd mocht Patty niets doen.

Het is duidelijk dat Patty een zwaar verleden heeft met veel verdriet.

Voor degenen die een oordeel hebben, doet ze een beroep op hen om goed na te denken, omdat Patty meeleest.