Connect with us

Algemeen

Patty Brard haalt uit naar zangeres Anouk: ‘Dit vind ik echt ongepast’

In een recente ontwikkeling binnen de entertainmentwereld heeft Patty Brard onverbloemd haar mening gegeven over de controversiële opmerkingen van zangeres Anouk met betrekking tot transgender personen.

Anouk veroorzaakte ophef met een provocerende post op sociale media waarin ze een afbeelding deelde van een toiletpot gevuld met bloed.

Deze afbeelding werd vergezeld door een verklaring waarin ze stelde dat menstruatiebloed haar definieert als vrouw, in tegenstelling tot transgender vrouwen die een geslachtsaanpassende operatie hebben ondergaan.

Deze uitspraken, die veel discussie veroorzaakten, werden scherp bekritiseerd door Brard. Ze benadrukte het belang van respectvolle communicatie, vooral gezien de invloed die woorden kunnen hebben.

“Ik vind dat je moet nadenken over wat je zegt, omdat je soms dingen kunt zeggen waarvan je later denkt: hmm… Dit slaat nergens op. Als we dit allemaal normaal gaan vinden, wint die groep nooit.”

Haar standpunt benadrukt de noodzaak van begrip en respect in openbare discussies, met name over gevoelige onderwerpen zoals genderidentiteit.

Brard toonde ook haar teleurstelling over de reactie van Anouk, vooral omdat ze zelf een bewonderaar is van de zangeres.

“Ik vind dit echt onaanvaardbaar. Ik hou van Anouk, maar waarschijnlijk word ik nu geblokkeerd op Instagram, zoals ze heeft gedaan bij meerdere mensen die vandaag hebben gereageerd.”

De discussie werd verder aangewakkerd door Bart Ettekoven en Ronald Molendijk, die beiden hun zorgen uitten over de impact van Anouks opmerkingen op haar imago.

Ettekoven benadrukte dat Anouk mogelijk uitsprak wat sommigen denken, terwijl Molendijk opmerkte dat dit incident afbreuk doet aan haar status als artiest:

“Er gaat toch een soort glans verloren van zo’n artiest. Anouk, de zangeres Anouk, de songwriter Anouk, is buitengewoon getalenteerd en dan denk ik: waarom?

Je strijdt eigenlijk voor niets. Het is gewoon een soort belediging. Wat is het doel?”

Op sociale media was de reactie fel, met veel mensen die hun afkeuring uitten over Anouks uitspraken. Ook Raven van Dorst sprak zich krachtig uit tegen Anouks standpunt.