Connect with us

Algemeen

Ouders raken zoontje kwijt in Ikea: Treffen het jongetje niet meer levend aan

Een gezin r0uwt om het tragische verlies van hun zoontje, Hasebul Nehan (9), nadat hij tijdens een uitje naar een IKEA-winkel plotseling verdween.

Het hartverscheurende incident vond plaats terwijl Hasebul aan het spelen was met zijn broers en zussen en zijn familie hem uit het oog verloor, slechts enkele momenten voor sluitingstijd op woensdagavond.

Het jongetje was non-verbaal en leed aan autisme, zo meldde ABC 7.

De wanhopige zoektocht naar Hasebul binnen de winkel leverde helaas niets op.

Uiteindelijk onthulden bewakingsbeelden dat Hasebul vanuit de achterkant van de winkel richting het Erie Basin was gegaan.

Na een uitputtende zoektocht van drie uur in het water werd het levenl0ze l!chaam van Hasebul gevonden, wat een onvoorstelbare golf van verdriet teweegbracht.

Hasebul’s moeder, Abida Sultan, deelde met CBS News dat een oppas haar hielp om op de kinderen te letten terwijl ze aan het winkelen waren.
Ikea open toch

Hasebul slaagde er echter in om onverwachts te ontsnappen tijdens een moment van onoplettendheid.
Ikea

Zijn moeder zocht met wanhoop naar haar zoon, maar kon hem niet vinden, aangezien de winkel op het punt stond te sluiten. Verscheidene mensen boden hulp aan, maar Hasebul was spoorloos.

“We hebben een half uur lang de hele Ikea doorzocht. Ik zei tegen ze: ‘kijk, controleer de camera, controleer de camera. Ik zie mijn zoon niet, controleer de camera'”, vertelde Sultan aan CBS News.

Hasebul had een sterke affiniteit met water en hield ervan om rivieren en de oceaan te zien, zoals zijn moeder vertelde, overmand door verdriet.

Hoewel hij in het verleden enkele keren uit het zicht van zijn moeder was ontsnapt, had ze hem altijd kunnen terugvinden.

Deze keer was het echter een hartverscheurende uitzondering; op de een of andere manier was het jongetje in het water beland en kon hij er niet meer uitkomen.

De rouwende moeder, gekweld door schuldgevoelens, vroeg zich af waarom ze Hasebul naar het water had gebracht, zoals ze met spijt aan ABC 7 vertelde: “Ik heb hem daarheen gebracht, waarom heb ik hem daarheen gebracht?”

De p0litie beschouwt de dood van Hasebul als een ’tragisch ongeval’, aldus CBS News.
Ikea open toch

IKEA deelde een verklaring met de nieuwszender en betuigde hun diepste medeleven aan de familie in deze bijzonder moeilijke tijd.
Ikea

Hasebul’s broer, Abibul Dehan, drukte zijn diepe verdriet uit over het verlies van zijn broertje aan ABC 7.

“Ik had zoveel plezier met hem, ook al was hij autistisch. Ik hield van hem, ik zal hem missen”.

Deze onbeschrijflijke tragedie voltrok zich in een ogenblik, en onze gedachten gaan uit naar de familie in deze zeer zware periode. Rust zacht, Hasebul.