Connect with us

Algemeen

Olifant arriveert met dood kalfje – camera legt even later vast hoe ze het ondenkbare doet

Parveen Kaswan, een Indiase boswachter, deelde een hartroerende video waarin olifanten betrokken waren bij een ceremonie die op een begrafenis voor een babyolifant leek. Deze video, die op sociale media werd gepost, wist snel de harten van mensen wereldwijd te raken met talrijke uitingen van sympathie en fascinatie.

In de video, die Kaswan op Twitter plaatste, komt een olifant uit de struiken tevoorschijn, dragend wat waarschijnlijk haar overleden jong is. De olifant legt het lichaam neer bij de rand van een weg en blijft wachten. Al snel voegen andere olifanten zich bij haar, vormend een kring rond het jong.

De moederolifant tilt vervolgens het jong op, en de kudde zet gezamenlijk een tocht voort, bijna alsof ze deel uitmaken van een begrafenisstoet.

Dit ontroerende tafereel is een bewijs van de diepe emotionele verbindingen die olifanten met hun kudde en overledenen hebben. Het is niet de eerste keer dat olifanten dergelijk rouwgedrag tonen, wat opnieuw de complexiteit van hun sociale en emotionele leven benadrukt.

Bekijk de video hier:

Als je geraakt bent door dit verhaal, zou je ook interesse kunnen hebben in het volgende artikel.