Connect with us

Algemeen

Moeder doodsbang als baas haar bij hem roept: ‘Eerste woorden deden me huilen’

Tijdens haar werk werd ze onderbroken door een dringende oproep van haar baas. Bevreesd voor ontslag en de zorg voor haar tweeling, brachten zijn eerste woorden haar tot tranen: ‘Ik heb je hulp nodig voordat je vertrekt…’

In de wereld van zakelijke transformatie en financieel succes schittert Marcus Lemonis als een baken van hoop voor kleine bedrijven.

Zijn televisieprogramma ‘Profit’ op CNBC heeft bewonderaars over de hele wereld geïnspireerd. Maar het verhaal dat we vandaag delen, gaat niet alleen over Marcus Lemonis; het gaat over Tami Forbes, een dappere onderneemster die de kracht van waardering voor werknemers en de impact van een goede baas aan den lijve heeft ondervonden.

Tami Forbes, een toegewijde medewerker van de Key West Key Lime Pie Company, kon zich alleen maar afvragen waarom haar baas zo dringend haar aanwezigheid nodig had.

Haar leven draaide om hard werken en zorgen voor haar gezin. Tami’s dagen waren gevuld met marketing, schappen vullen en de zorg voor haar twee achtjarige tweelingen, terwijl ze ook zwanger was van haar derde kind.

Ze werkte negen uur per dag bij die baan en had ook een tweede baan om rond te komen.

Na haar werk moest ze natuurlijk moeder zijn als ze thuiskwam. Omdat Tami op het punt stond met zwangerschapsverlof te gaan, maakte ze zich zorgen over hoe ze haar rekeningen zou betalen.

‘Ik heb je hulp nodig voordat je vertrekt. Ik moet een aantal dingen gedaan krijgen, en jij wordt hier onze leider. Maar om je gemoedsrust te geven, wilde ik je wat geld geven,” zegt Marcus.

Tami krijgt vervolgens het volledige loon aangeboden terwijl ze met zwangerschapsverlof is, met de belofte van een loonsverhoging als ze weer aan het werk gaat.

“Het betekent alles om te weten dat ik een salaris krijg waar ik van kan leven en toch geld kan besparen… Zo heb ik het nog nooit gehad,” zegt ze.

Marcus Lemonis, de selfmade miljonair die bekend staat om zijn genereuze steun aan noodlijdende kleine bedrijven, begreep al te goed de waarde van gelukkige werknemers. Zijn filosofie draaide om eerlijkheid en vriendelijkheid jegens zijn medewerkers, en hij wist dat dit de productiviteit op de lange termijn verhoogde.

“Om je gemoedsrust te geven, wilde ik je wat geld geven,” vertelde Marcus aan Tami, die op het punt stond met zwangerschapsverlof te gaan. In een wereld waar zwangerschapsverlof niet altijd vanzelfsprekend is, bood Marcus Tami het volledige loon aan terwijl ze met verlof was, met de belofte van een loonsverhoging bij haar terugkeer. Tami, die vaak worstelde om de eindjes aan elkaar te knopen, was overweldigd door deze onverwachte zegen.

“Het betekent alles om te weten dat ik een salaris krijg waarvan ik kan leven en tegelijkertijd geld kan besparen… Zo heb ik het nog nooit gehad,” glimlachte ze.

Tami’s verhaal illustreert het belang van waardering en ondersteuning voor werknemers, vooral in kleine bedrijven. Marcus Lemonis heeft niet alleen een financiële reddingslijn geboden, maar hij heeft ook een boodschap gestuurd naar werkgevers overal: werknemerswaardering en eerlijkheid zijn cruciaal voor succes.

Tami Forbes staat nu voor een veelbelovende toekomst, waarin ze haar gezin kan onderhouden zonder de constante zorgen over financiën.