Connect with us

Algemeen

Miss Nepal, de eerste ‘plus size’ deelnemer in de geschiedenis van Miss Universe, deelt wat mensen haar hebben gezegd

Dit jaar heeft Miss Nepal op een unieke manier geschiedenis geschreven in de Miss Universe verkiezing. Ontdek hieronder wat haar deelname zo bijzonder maakte!

Al 71 jaar lang is de Miss Universe verkiezing een podium voor schoonheid en elegantie. Maar dit jaar was er een primeur: een ‘plus-size’ deelneemster. De 22-jarige vertegenwoordigster uit Nepal werd de eerste vrouw in de geschiedenis van de verkiezing die niet de conventionele maat had.

Hoewel haar unieke schoonheid door velen werd gevierd, kreeg ze ook te maken met hevige kritiek van mensen die haar verschijning niet konden waarderen. Jane Dipika Garrett, de moedige Nepalese deelneemster, sprak openhartig over haar dromen en onzekerheden. Ondanks haar worsteling met zelfvertrouwen, hielp deelname aan de wedstrijd haar om sterker in haar schoenen te staan.

Het artikel gaat verder onder de foto:

Dipika vertelt over de onverwachte applaus die ze ontving op het podium. Ze deed mee om Nepal te vertegenwoordigen, maar ook om vrouwen wereldwijd een stem te geven. Ze onthulde ook de negatieve berichten die ze ontving, variërend van kwetsende opmerkingen tot openlijke kritiek.

Het artikel gaat verder onder de foto:

Dipika openbaarde dat ze gediagnosticeerd is met polycysteus ovarium syndroom (PCOS), een aandoening die invloed heeft op haar gewicht en uiterlijk. Ze beschreef hoe deze diagnose haar mentale gezondheid en zelfbeeld beïnvloedde.

Het artikel gaat verder onder de foto:

Ondanks de uitdagingen en kritiek, zette Dipika door en gaf haar alles tijdens de Miss Universe verkiezing. Haar verhaal is een inspiratie voor velen en een herinnering dat schoonheid in vele vormen komt.