Connect with us

Algemeen

Mary leende 6.000 euro aan haar online liefje, maar kreeg niets terug

In 2024 is het verrassend dat mensen nog steeds niet lijken te begrijpen dat geld lenen aan online romantische contacten vaak slecht afloopt. Toch gebeurt het tegenovergestelde.

Vorig jaar werd er in Nederland meer dan 7,6 miljoen euro ontvreemd door fraudeurs op datingsites. Een slachtoffer hiervan is Mary, die 6.000 euro verloor aan iemand die ze online had ontmoet.

Mary ontmoette Carl Otten via Facebook. “Hij leek erg aantrekkelijk en had een boeiend profiel. Onze gesprekken waren ook plezierig”, vertelt ze aan RTL Nieuws.

Maar dan vraagt Carl plotseling om geld. Hij beweerde gestrand te zijn op een vliegveld in Kuala Lumpur, nadat hij zijn portemonnee op een bank had laten liggen.

Hij overtuigde Mary dat hij in een hotel was waar hij vooraf moest betalen, en zonder portemonnee was dit onmogelijk. Hij vroeg Mary om 50 euro over te maken.

Mary twijfelde aanvankelijk, maar Carl overtuigde haar door te vertellen over een tante in Dordrecht. Mary kreeg een telefoonnummer van een vrouw die zij niet kende, die alles bevestigde wat Carl zei. Dit stelde haar gerust, en ze maakte het geld over.

Na een aantal verdere verzoeken om geld had Mary in totaal 6.000 euro overgemaakt, geld dat ze waarschijnlijk nooit terug zal zien.

Carl heeft haar inmiddels geblokkeerd en Mary realiseert zich dat ze is opgelicht. Ze wil nu anderen waarschuwen: “Als iemand telkens afspraken afzegt en over geld begint: niet doen! Direct stoppen!”