Algemeen
MAFS-deelneemster Jantine onthult impact van avontuur: ‘Zelfs mijn gezondheid leed eronder’

Voor Jantine, een van de deelnemers aan het afgelopen seizoen van Married at First Sight (MAFS), was haar deelname een avontuur dat haar leven op zijn kop zette. Wat begon met een nuchtere insteek groeide uit tot een ervaring vol hoogte- en dieptepunten. In een openhartig interview blikt Jantine terug op het programma, dat haar niet alleen nieuwe inzichten gaf, maar haar ook zwaar op de proef stelde.
Een Onvergetelijke Start
In Married at First Sight trouwde Jantine met Jeppe, een man die ze nooit eerder had ontmoet. Ondanks het onbekende stapte ze vol goede moed in het avontuur. “Ik ben van nature nuchter,” vertelt ze. “Ik zag het als een kans om een leuke man te ontmoeten, maar als dat niet zou gebeuren, dan had ik in ieder geval een bijzonder verhaal.”
De eerste stappen in het programma waren overweldigend. Binnen korte tijd zei ze ‘ja’, ging ze op huwelijksreis en begon ze samen te wonen met Jeppe. “Alles gebeurde in een sneltreinvaart,” zegt Jantine. Hoewel het stel er aanvankelijk voor koos getrouwd te blijven, besloten ze later toch ieder hun eigen weg te gaan.
De Druk van de Omstandigheden
Naast de uitdagingen die kwamen kijken bij het opbouwen van een relatie, moest Jantine omgaan met de combinatie van werk en het intensieve opnameschema. “Ik werkte 36 uur per week en filmde in de weekenden. Tegelijkertijd probeerde ik Jeppe beter te leren kennen,” vertelt ze. “Ik was gewaarschuwd dat het zwaar zou zijn, maar de impact was groter dan ik had verwacht.”
Fysieke en Emotionele Tol
De druk en het hectische schema hadden ook fysieke gevolgen. Jantine kreeg last van eczeem en haaruitval door de stress die de ervaring met zich meebracht. “Het was een zware periode,” geeft ze toe. Gelukkig kon ze rekenen op begeleiding vanuit het programma. “Als sociaal werker vraag ik niet snel om hulp, maar de gesprekken met de coach hebben me enorm geholpen. Het gaf me inzicht in hoe ik dingen moest aanpakken.”
Ze benadrukt hoe belangrijk het is om stevig in je schoenen te staan als je aan zo’n programma meedoet. “Je moet jezelf goed kennen en weten wat je wilt. Gelukkig had ik dat proces al achter de rug.”
Omgaan met de Media-aandacht
Naast de persoonlijke uitdagingen moest Jantine wennen aan de plotselinge media-aandacht. “Het was een compleet nieuwe ervaring voor me,” vertelt ze. Hoewel ze het soms overweldigend vond, wist ze er met een positieve blik mee om te gaan. “Het hoort erbij, maar het was niet altijd makkelijk.”
Dit bericht op Instagram bekijken
Een Ervaring Vol Levenslessen
Ondanks de uitdagingen kijkt Jantine met gemengde gevoelens terug op haar deelname. “Het was een rollercoaster,” zegt ze. “Maar ik heb veel over mezelf geleerd en waardevolle inzichten opgedaan. Ik zie het als een bijzondere ervaring die ik nooit zal vergeten.”
Hoewel het huwelijk met Jeppe uiteindelijk niet standhield, heeft Jantine geen spijt van haar deelname aan Married at First Sight. “Ik heb mezelf uitgedaagd en ben sterker geworden door alles wat ik heb meegemaakt.”
Terugkijken op MAFS
Benieuwd naar het verhaal van Jantine en Jeppe? Het seizoen van Married at First Sight waarin zij deelnamen, is terug te kijken via Videoland. Een kijkje in een avontuur vol liefde, uitdagingen en groei.

Algemeen
Man (30) die meisje (14) betastte in zwembad krijgt geen straf, maar wel taallessen en begeleiding over omgang met vrouwen

Een 30-jarige man uit Merksem heeft van de rechtbank een probatie-opschorting gekregen. Hij stond terecht omdat hij in augustus 2023 een 14-jarig meisje ongepast had benaderd in een zwembad in Lier. De man hoeft niet naar de gevangenis, maar moet zich wel aan strikte voorwaarden houden.
Wat er gebeurde in het zwembad
De feiten speelden zich af op 13 augustus 2023 in het zwembad Lago De Waterperels in Lier. De man, aangeduid als Z.A., stapte die dag in een waterglijbaan. Volgens de aanklager maakte hij van dat moment gebruik om tegen een 14-jarig meisje aan te botsen. Onder water betastte hij het meisje kort, zo stelde de openbaar aanklager Karel Berteloot. “Het ging om ernstige feiten, waarvoor een minimumstraf van een jaar geldt”, lichtte de procureur toe.
Achtergrond en verklaring
De verdediging gaf de feiten toe en benadrukte dat Z.A. inziet dat zijn gedrag niet acceptabel was. Zijn advocaat legde tijdens de zitting uit hoe zijn cliënt vanuit Afghanistan naar België is gekomen. “Mijn cliënt maakt deel uit van een minderheidsgroep in Afghanistan, waar mannen en vrouwen strikt gescheiden leven. Hij had nooit eerder met vrouwen gezwommen, behalve met zijn eigen echtgenote”, aldus advocaat Naweed Ahmadzadah.
De man vluchtte destijds omdat hij en zijn familie doelwit werden van de Taliban. In België kreeg hij relatief snel een erkende vluchtelingenstatus.
Mogelijke gevolgen bij veroordeling
Volgens zijn advocaat zou een zware straf verstrekkende gevolgen hebben gehad. Een celstraf, zelfs met uitstel, zou niet alleen zijn huwelijk op het spel zetten, maar ook zijn status in België kunnen beïnvloeden. “Zijn vrouw weet niets van deze zaak. Bij een veroordeling dreigt hij zijn verblijfstitel te verliezen, met het risico dat hij nergens in Europa kan blijven. Terugkeer naar Afghanistan is geen optie”, aldus Ahmadzadah.
Voorwaarden in plaats van celstraf
De rechtbank erkende de ernst van de feiten, maar besloot rekening te houden met de achtergrond en situatie van de verdachte. Daarom koos de rechter voor een probatie-opschorting. Dit betekent dat Z.A. niet naar de gevangenis hoeft, op voorwaarde dat hij zich aan een aantal afspraken houdt.
Zo moet hij verdergaan met zijn Nederlandse lessen en aantonen dat hij actief zoekt naar werk. Ook moet hij begeleiding volgen om zijn kijk op vrouwen bespreekbaar te maken. Hij wordt daarbij begeleid door een justitieassistent of gespecialiseerde instantie.
Signaal van de rechter
Met de probatie-opschorting wil de rechter een duidelijk signaal afgeven. Het gedrag van de man is onaanvaardbaar, maar door begeleiding en verplichtingen moet herhaling worden voorkomen. Volgens de rechtbank is het belangrijk dat Z.A. zijn integratie in België voortzet en zijn kijk op omgangsvormen met vrouwen verbetert.
Het dossier maakt duidelijk dat Z.A. de ernst van zijn gedrag erkent. Door te investeren in taal, werk en begeleiding wil de rechtbank hem een tweede kans bieden, zonder dat hij zijn toekomst in Europa volledig verliest.