Connect with us

Algemeen

Artsen vinden levende vlieg in darm van patiënt: Hoe is dit Insect daar terechtgekomen?

Het vinden van een levende vlieg in de dikke darm van een patiënt tijdens een colonoscopie is een zeldzaam en raadselachtig medisch mysterie. Laten we eens nader bekijken wat er is gebeurd.

Verbijstering bij Artsen door Vlieg in Darm van Patiënt

Een colonoscopie is een standaardprocedure die veel mensen ondergaan naarmate ze ouder worden. Het helpt bij het controleren van de gezondheid van de darmen met behulp van een kleine camera. Een 63-jarige man uit Missouri, Verenigde Staten, stond versteld toen tijdens zijn colonoscopie een intacte vlieg werd ontdekt in zijn dikke darm. De artsen waren al even verbaasd toen ze het insect zagen op de monitoren tijdens het onderzoek. De vraag rijst: hoe kwam die vlieg daar?

De Mogelijke Route van de Vlieg naar de Dikke Darm

Artsen vermoeden dat de vlieg mogelijk in de dikke darm terecht is gekomen via besmette voeding die de patiënt had gegeten. De man had geen symptomen en had alleen vloeistoffen geconsumeerd in de 24 uur voor de procedure, volgens het protocol voor een colonoscopie. Echter, de dag voor het vasten had hij pizza en sla gegeten, waarbij hij de aanwezigheid van de vlieg niet had opgemerkt. Dit zou kunnen suggereren dat de vlieg eieren had gelegd op het voedsel, en dat deze eieren de zure omgeving van de maag hebben overleefd, om uiteindelijk uit te komen in de dikke darm.

Darmmyiasis: Wanneer Vliegen in de Darmen Belanden

Darmmyiasis, de medische term voor de aanwezigheid van vliegen in de menselijke darm, kan voorkomen wanneer men voedsel eet dat besmet is met eieren of kleine larven van deze insecten. Als de larven de reis door de maag overleven, kunnen ze zich in de darmen ontwikkelen tot volwassen vliegen. Symptomen van darmmyiasis kunnen variëren van asymptomatisch tot buikpijn, dysenterie en braken.

Een Vergelijkbaar Geval uit de Jaren Tachtig

In de jaren tachtig werd een soortgelijk geval gemeld van een jong meisje uit Washington dat levende wormen in haar ontlasting had. Dit werd veroorzaakt door de consumptie van overrijpe bananen die waren aangetast door vliegen. In het geval van de man uit Missouri blijft het echter onduidelijk hoe de vlieg in zijn darmen terecht is gekomen. Myiasis komt vaak voor in de zomermaanden, wanneer vliegen meer voorkomen.

Een Onopgelost Medisch Raadsel

Het mysterie van de vlieg in de dikke darm van de man blijft onopgelost. Hoewel sla wordt aangewezen als mogelijke bron, blijft het gissen naar de exacte oorzaak van dit ongewone medische fenomeen.