Connect with us

Algemeen

Kim (19) schittert in haar debuut in ‘natuurfilm’ met vier mannen, vader laat zijn mening achter in de reacties

Avatar foto

Published

on

Onlangs maakte de 19-jarige Kim uit het Verenigd Koninkrijk haar debuut in een natuurfilm. Daarin werd ze verwend door maar liefst vier mannen.

De video werd gepost op een beroemde website, en ook haar vader kreeg de taferelen onder ogen te zien. Hij liet zelfs een reactie achter in de comments.

In een interview met een Britse krant vertelt Kim openhartig over haar pijnlijke ervaring. Ze zegt zich enorm te schamen.

Kim werkt al een jaar in de industrie. Ze vertelt: “Ik ben dol op de daad en ben er echt door gefascineerd. Ik besloot net na mijn achttiende verjaardag mijn stoute schoenen aan te trekken.”

“Ik schreef mezelf in bij een castingbureau en mocht meteen langskomen voor een auditie. Uiteraard was ik heel nerveus, want voor het oog van de lens is toch nog iets anders dan in je eigen slaapkamer.”

“Gelukkig verliep alles vlekkeloos. De man waarmee ik naar bed moest, was heel ervaren en stelde me gerust. Hij wist precies wat hem te doen stond.”

Kim kreeg gelijk een contract. Ondertussen speelde ze al vijf keer mee in zo’n films. Ze wil nog meer experimenteren en nam een aanbod aan om te acteren met meerdere mannen.

Aldus geschiedde, maar het was makkelijker gezegd dan gedaan. “Vier mannen is toch echt veel. Wellicht zelfs ietsje te veel.”

“Ik had het nooit eerder gedaan met vier mannen, en je moet proberen om iedereen evenveel aandacht te schenken. En dan moet je nog rekening houden met alle standjes in verband met de camera. Zeg maar dat alles te zien moet zijn.”

Daarna werd de video op een bekende website gezet. Daar kijkt Kim ook het resultaat even terug.

Maar wanneer ze de comments leest, stoot ze plots op een reactie van haar vader. Die had niet zo’n prettige reactie achtergelaten.

Kim wil niet kwijt wat haar vader precies had geschreven. “Ik moest beginnen huilen. Nooit had ik kunnen denken dat hij de video zou zien.”

De vader is zelfs zo teleurgesteld in zijn dochter dat hij haar niet meer wil zien. “Ik heb nog geprobeerd om met hem te praten, maar hij wil me niet meer spreken.”

“Mijn moeder vond het ook niet zo fijn, maar zij vindt dat ik als volwassene mijn eigen keuzes moet kunnen maken. Het is erg lastig nu voor mij.”

“Ik ben dol op mijn werk, maar nu mijn familie ervan weet ben ik bang dat ik hen op lange of korte termijn zal verliezen. Dat raakt me erg diep.”

Algemeen

Landelijke terugroepactie van VIJF supermarkten en NVWA om levensgevaarlijke bacterie in veelgekocht beleg

Avatar foto

Published

on

Supermarkten waarschuwen voor besmette boerenmetworst: “Eet dit product niet”

Verschillende grote supermarktketens in Nederland hebben een veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor boerenmetworst die mogelijk besmet is met een schadelijke bacterie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft inmiddels een officieel bericht gedeeld waarin consumenten dringend wordt verzocht de betreffende producten niet te eten.

Het gaat om boerenmetworst die verkocht is bij Boon’s Markt, Hoogvliet, PLUS, Poiesz en Spar. In de producten kan de zogenoemde STEC-bacterie aanwezig zijn — een variant van de bekende E. coli-bacterie die in zeldzame gevallen ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken.


Groot alarm bij supermarkten

De waarschuwing verscheen dinsdagavond op de officiële kanalen van de NVWA en werd vrijwel direct door meerdere supermarkten overgenomen. De voedselwaakhond benadrukt dat het niet om een klein incident gaat: de besmetting heeft betrekking op meerdere productiebatches met verschillende houdbaarheidsdata.

In de waarschuwing staat duidelijk vermeld:

“De shiga-toxine-producerende E. coli-bacterie (STEC) kan aanwezig zijn in deze producten. Deze bacterie kan ernstige gezondheidsrisico’s vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals z!eken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.”

De boodschap is helder: eet de boerenmetworst niet, en lever het product eventueel in bij de supermarkt waar het gekocht is.


Om welke producten gaat het precies?

De terugroepactie betreft verschillende verpakkingen en merken van boerenmetworst die onder andere bij Boon’s, Hoogvliet, PLUS, Poiesz en Spar werden verkocht. Hieronder een overzicht van de betrokken producten zoals vermeld door de NVWA:

Boon’s Markt

  • Boon boerenmetworst 125g

    • Streepjescode: 2352694000001

    • THT: 28-11-2025

  • Slagerskwaliteit boerenmetworst 150g

    • Streepjescode: 8710624351724

    • THT: 9-12-2025 en 16-12-2025

Hoogvliet

  • Hoogvliet boerenmetworst

    • Streepjescode: 2393753000006

    • THT: 4-12-2025

  • Slagerskwaliteit boerenmetworst 150g

    • Streepjescode: 8710624351724

    • THT: 9-12-2025, 15-12-2025 en 16-12-2025

PLUS

  • Boerenmetworst 125g

    • Streepjescode: 2342523000005

    • THT: 28-11-2025 t/m 1-12-2025

Poiesz

  • Slagerskwaliteit boerenmetworst 200g

    • Streepjescode: 5411461011002

    • THT: 30-11-2025 en 5-12-2025

Spar

  • Spar boerenmetworst 125g

    • Streepjescode: 2342339000008

    • THT: 28-11-2025 t/m 5-12-2025

  • Slagerskwaliteit boerenmetworst 150g

    • Streepjescode: 8710624351724

    • THT: 15-12-2025 en 16-12-2025

Wie een van deze producten in huis heeft, wordt dringend verzocht het product niet te consumeren en contact op te nemen met de winkel voor verdere instructies.


Wat is de STEC-bacterie?

De waarschuwing draait om de aanwezigheid van de STEC-bacterie — voluit Shiga-toxine-producerende Escherichia coli. Deze bacterie is een variant van de gewone E. coli-bacterie, die van nature voorkomt in de darmen van mensen en dieren.

In de meeste gevallen is E. coli onschuldig, maar sommige varianten, zoals STEC, kunnen giftige stoffen aanmaken die infecties veroorzaken in het spijsverteringskanaal.

Volgens de NVWA kunnen besmettingen leiden tot maag- en darmklachten zoals:

  • Buikkrampen

  • Misselijkheid

  • Diarree (soms met bloed)

  • In zeldzame gevallen: koorts of uitdrogingsverschijnselen

Voor gezonde volwassenen verdwijnen de klachten meestal vanzelf, maar bij kwetsbare groepen — zoals jonge kinderen, ouderen en zwangere vrouwen — kan de infectie ernstiger verlopen.


Hoe ontstaat besmetting?

De STEC-bacterie kan in voedsel terechtkomen via rauw vlees, besmet water of onhygiënische omstandigheden tijdens de productie. In dit geval lijkt de bron te liggen bij één van de leveranciers van boerenmetworst, maar onderzoek loopt nog.

Besmetting kan ook optreden door kruisbesmetting in de keuken. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer rauwe producten in contact komen met keukengerei of oppervlakken die daarna niet goed worden schoongemaakt.

“De bacterie wordt vaak overgedragen via rauw of onvoldoende verhit voedsel,” aldus de NVWA. “Een goede keukenhygiëne blijft daarom essentieel.”


Advies van de NVWA

De NVWA benadrukt dat consumenten geen risico moeten nemen en de boerenmetworst direct uit de koelkast moeten halen als die binnen de genoemde productiedata valt.

Hun advies luidt:

  1. Eet de boerenmetworst niet.

  2. Breng het product terug naar de winkel.

  3. Reinig oppervlakken en keukengerei die mogelijk in contact zijn gekomen met de worst.

  4. Was grondig de handen na het aanraken van het product.

Wie gezondheidsklachten ervaart na het eten van boerenmetworst, wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts.


Supermarkten reageren

De betrokken supermarkten hebben inmiddels zelf ook waarschuwingen op hun websites geplaatst. De toon van die berichten is eensgezind: veiligheid staat voorop.

Een woordvoerder van PLUS zegt:

“We nemen deze melding zeer serieus en werken nauw samen met de NVWA om de situatie op te volgen. Klanten die het product hebben gekocht, kunnen het kosteloos terugbrengen.”

Ook Hoogvliet en Spar bevestigen dat alle getroffen producten uit de schappen zijn gehaald.


Hoe kun je besmetting voorkomen?

Hoewel de waarschuwing specifiek over boerenmetworst gaat, gebruiken experts het moment om consumenten eraan te herinneren hoe ze voedselveiligheid in het algemeen kunnen verbeteren.

De belangrijkste tips van de NVWA:

  • Was handen grondig vóór en na het bereiden van voedsel.

  • Bak vlees goed door en vermijd het eten van rauw vlees.

  • Gebruik aparte snijplanken voor rauw vlees en andere producten.

  • Was groenten en fruit zorgvuldig onder stromend water.

  • Gebruik gepasteuriseerde zuivelproducten.

Met deze basisregels verklein je de kans op besmetting aanzienlijk, ook buiten dit specifieke incident om.


Wat als je de boerenmetworst al hebt gegeten?

Mensen die onlangs boerenmetworst uit de genoemde batches hebben gegeten, hoeven niet direct in paniek te raken, benadrukt de NVWA.

“De kans op klachten is klein, maar niet nul. Wie zich niet lekker voelt of maag- en darmklachten krijgt, kan het beste even contact opnemen met de huisarts.”

De incubatietijd van STEC-infecties varieert van enkele uren tot een week. Meestal verdwijnen milde klachten vanzelf, maar medische controle kan nodig zijn bij aanhoudende symptomen.


Consumenteninformatie

De NVWA heeft op haar website een speciaal overzicht geplaatst met alle betrokken producten en supermarkten. Daar kunnen consumenten ook actuele updates vinden over de lopende terugroepactie.

Het bericht is bovendien gedeeld via het officiële X-account van de NVWA, waar nogmaals werd herhaald:

“Eet de boerenmetworst niet. Controleer houdbaarheidsdata zorgvuldig. Zie onze website voor details.”

De waarschuwing wordt breed gedeeld door consumentenorganisaties en nieuwsplatforms, zodat het bericht zoveel mogelijk mensen bereikt.


Conclusie

De waarschuwing voor boerenmetworst is een belangrijk voorbeeld van hoe snel supermarkten en toezichthouders kunnen reageren wanneer de voedselveiligheid in het geding is.

Hoewel de situatie vooralsnog onder controle lijkt, benadrukken experts het belang van voorzorg en hygiëne in de keuken. Door alert te zijn op houdbaarheidsdata en meldingen van de NVWA, kunnen consumenten zichzelf en hun gezin beschermen.

Voor wie nog een verpakking boerenmetworst in huis heeft: controleer het label en breng het terug naar de winkel. Zo helpt iedereen mee om onnodige gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Continue Reading