Connect with us

Algemeen

John de Mol stuurt Maxime Meiland per direct weg: ´Ze is niet meer welkom!´

Avatar foto

Geplaatst

op

Erica Meiland, bekend van haar succesvolle realityserie, heeft de ambitie om haar horizon te verbreden. Al jaren schittert zij in haar eigen programma, maar ze droomt van een nieuwe uitdaging: acteren in een dramaserie. Ondanks haar ervaring voor de camera’s lijkt het echter niet eenvoudig om deze overstap te maken. Haar verzoeken om serieus genomen te worden als actrice lijken tot nu toe tevergeefs.

Verzoek aan John de Mol genegeerd

Erica heeft haar wens zelfs persoonlijk kenbaar gemaakt aan niemand minder dan John de Mol, de mediamagnaat achter onder andere SBS 6. Tijdens een bezoek aan zijn kantoor sprak ze haar ambitie uit om een rol te spelen in een dramaserie. “Ik heb het hem zelf gezegd,” vertelt ze. Toch lijkt haar wens op dovemansoren te zijn gevallen. “Maar het is er toch niet van gekomen.”

Geen enkele reactie

Volgens Erica heeft John de Mol het verzoek volledig genegeerd. Er kwam geen afwijzing, geen uitleg en geen vervolg. “Hij heeft er echt helemaal niks mee gedaan,” zegt ze enigszins teleurgesteld. En dat terwijl SBS 6 diverse dramaseries uitzendt waarin zij zichzelf wel zou zien schitteren. Denk aan klassiekers zoals Gooische Vrouwen of de heropleving van Medisch Centrum West.

Zelf actie ondernomen

Omdat er vanuit John de Mol geen respons kwam, besloot Erica het heft in eigen handen te nemen. Ze meldde zich aan bij een gerenommeerd castingbureau: Betty Post Casting in Amsterdam. “Die kende ik helemaal niet,” zegt Erica met een knipoog. “Ik ken alleen Pieter Post.” Ondanks haar humor blijft de situatie voor haar serieus: ze wil écht acteren.

Proefopnames positief

Bij het castingbureau deed Erica mee aan een proefopname. Naar eigen zeggen ging dat ‘hartstikke goed’. Ze had er een goed gevoel bij en hoopte dat dit haar opstap zou kunnen zijn naar een echte rol in een dramaserie. Helaas bleef het ook daar stil. “Er is niet veel gebeurd. Nog niks definitiefs, nee,” zegt ze teleurgesteld.

Castingbureau onder vergrootglas

Opvallend is dat het castingbureau waar Erica zich meldde, vroeger bekendstond als Kemna Casting, een naam die de afgelopen jaren meerdere keren negatief in het nieuws kwam. Hoewel het nu onder een andere naam opereert, kleeft er nog altijd een schaduw aan het bureau. Mogelijk speelt dit mee in de afwachtende houding van producenten.

Droom blijft leven

Ondanks alle tegenslagen geeft Erica haar droom niet op. Ze blijft hopen op een kans in de dramawereld. Haar passie voor acteren is groot en ze gelooft dat haar jarenlange ervaring voor de camera haar tot een waardevolle aanvulling kan maken in een fictieve rol. Ze is dan ook bereid te blijven auditeren, waar nodig.

Voorlopig terug naar reality

Totdat haar acteerdroom werkelijkheid wordt, blijft Erica gewoon te zien in haar vertrouwde omgeving: de realityseries die haar beroemd maakten. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Erica Meiland heeft in elk geval laten zien dat ze zich niet zomaar laat tegenhouden als het gaat om haar ambities.

Algemeen

Jort Kelder doet onthulling over topkok Jonnie Boer:´Hij is arm heengegaan´

Avatar foto

Geplaatst

op

De culinaire wereld staat stil bij het plotselinge overlijden van Jonnie Boer, de beroemde chef-kok van het gerenommeerde restaurant De Librije. Op 60-jarige leeftijd is hij onverwacht gestorven aan de gevolgen van een longembolie tijdens een verblijf op het zonnige eiland Bonaire. Zijn heengaan laat een diepe indruk achter, zowel bij zijn familie als bij talloze collega’s en liefhebbers van de gastronomie.

Onverwacht afscheid op Bonaire

Jonnie Boer was samen met zijn vrouw Thérèse op Bonaire, waar zij naast hun werkzaamheden in Nederland ook meerdere culinaire ondernemingen runden. Ondanks hun activiteiten in het buitenland, bleef Boer vooral bekend door zijn toonaangevende werk bij De Librije in Zwolle. Samen bouwden zij het restaurant uit tot een internationaal begrip, bekroond met drie Michelin-sterren.

Geen fortuin, wel een nalatenschap

Hoewel Jonnie Boer enorme successen behaalde in zijn carrière, benadrukte journalist Jort Kelder dat Boer daar financieel nooit extreem rijk van is geworden. Aan tafel bij Eva Jinek legde Kelder uit dat de horeca een sector is waarin hard werken niet altijd hand in hand gaat met het opbouwen van een groot vermogen. “Rijk worden in deze branche is bijzonder moeilijk,” aldus Kelder. “Er wordt ontzettend hard gewerkt, maar uiteindelijk hou je er niet veel aan over. Ik denk niet dat Jonnie miljonair is geworden van zijn werk.”

Plannen voor meer ontspanning

Wat het nieuws des te tragischer maakt, is dat Jonnie Boer naar verluidt van plan was het wat rustiger aan te gaan doen. Na jaren van toewijding en hard werken, keek hij uit naar een periode waarin hij meer tijd voor zichzelf en zijn gezin kon nemen. “Treurig dat hij feitelijk in het harnas is gestorven,” merkte Kelder op tijdens het gesprek bij Jinek.

De bijzondere ervaring van De Librije

Dineren bij De Librije was voor velen een onvergetelijke ervaring. Hoewel het voor een breed publiek vaak een luxe bleef, hadden alle gasten aan tafel bij Eva Jinek ooit geproefd van Boers bijzondere kookkunsten. Jort Kelder sprak uit eigen ervaring: “Het was werkelijk fantastisch. Vooral het wijnarrangement was bijzonder. Soms moest je even wennen aan de bijzondere smaken, maar uiteindelijk was het een feest voor alle zintuigen.”

Toekomstplannen voor het familiebedrijf

De laatste jaren werkte Jonnie Boer aan de voorbereiding van de bedrijfsopvolging binnen zijn familie. Zijn zoon en dochter toonden steeds meer betrokkenheid bij De Librije. Volgens Jort Kelder was het hartverwarmend om te zien hoe de volgende generatie enthousiast was om het levenswerk van hun ouders voort te zetten. “Die kinderen hadden er echt zin in. Maar het is natuurlijk niet niks: zo’n indrukwekkende erfenis krijg je letterlijk en figuurlijk op je bordje,” aldus Kelder.

Een warme herinnering aan Jonnie Boer

Eva Jinek deelde tijdens de uitzending een persoonlijke herinnering aan haar ontmoeting met de topchef. “Meer dan twaalf jaar geleden interviewde ik hem voor De Telegraaf,” vertelde ze. “Na het gesprek nodigde hij me uit om te blijven lunchen. Ik mocht tussen het personeel in de keuken eten. Dat was zó’n bijzondere ervaring. Het typeert wie hij was: gastvrij, bescheiden en met een enorme passie voor zijn vak.”

Een onmiskenbaar verlies voor de Nederlandse horeca

Het overlijden van Jonnie Boer betekent een groot verlies voor de Nederlandse horeca. Zijn passie, vakmanschap en innovatieve benadering van koken maakten hem tot een inspiratiebron voor velen. Hij stond bekend als iemand die de grenzen van de gastronomie verlegde en zijn vak tot kunst verhief. Zijn bijdrage heeft de Nederlandse culinaire wereld mede op de kaart gezet.

Hoewel hij zelf misschien nooit volledig heeft kunnen genieten van de vruchten van zijn harde werk, blijft zijn nalatenschap voortleven in de vele chefs die hij inspireerde, de gasten die genoten van zijn creaties en zijn familie die zijn levenswerk voortzet.

De Nederlandse gastronomie verliest met Jonnie Boer een pionier, maar zijn invloed zal nog jarenlang voelbaar blijven.

Lees verder