Connect with us

Algemeen

Huizenexpert biedt een radiatorhack van €8 die deze winter ’50 procent van de warmte’ bespaart

Een huizenexpert heeft een slimme en betaalbare oplossing onthuld om huizen deze winter efficiënter te verwarmen zonder de thermostaat hoger te zetten of radiatoren langer aan te laten. Kyle Mattison, beter bekend als ‘The Property Guy’ op TikTok, deelt een eenvoudige doe-het-zelf-truc die veel geld kan besparen.

Zijn advies is simpel: gebruik radiator reflecterende folie, met name op radiatoren die tegen buitenmuren zijn geplaatst. Deze folie, die voor slechts £7.99 bij ScrewFix of voor £12.99 bij B&Q verkrijgbaar is, weerkaatst de warmte terug de kamer in die anders verloren zou gaan aan de buitenmuur. Het installeren is eenvoudig: plak dubbelzijdig tape op de vier hoeken van de folie en bevestig het achter de radiator.

ScrewFix beweert dat deze folie het warmteverlies tot 50% kan verminderen. Hoewel keukenfolie als een goedkoper alternatief kan lijken, is het niet aan te raden. Keukenfolie kreukt snel, blijft niet lang op zijn plaats zitten en degradeert na verloop van tijd, waardoor het reflecterend vermogen vermindert.

@thatpropertyguy Give your radiators a BOOST!🔥#warm #heating #winter #tip #hack #learnontiktok #home #save ♬ Cobrastyle – Teddybears Sthlm

Dit is een praktische en betaalbare doe-het-zelf-oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar manieren om warmteverlies te verminderen en energiekosten te besparen, voor minder dan tien pond.