Connect with us

Algemeen

5-jarig kind met terminale ziekte vervult laatste wens, gaat heen in kerstman’s armen

Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel vreugde degenen ervaren die de rol van de Kerstman op zich nemen tijdens de feestdagen.

Het is ongetwijfeld geen eenvoudige taak – alleen al de druk om aan de verwachtingen van elk kind te voldoen, zou velen doen aarzelen. Maar er moet zeker een diep gevoel van voldoening zijn aan het einde van elke dag.

Een goede Kerstman heeft immers de kracht om een glimlach op de gezichten van alle kleintjes te toveren, ongeacht hun stemming. Het besef dat ze een vleugje magie brengen in een wereld die dat zo nodig heeft, moet als troost voor de ziel dienen.

Toch hebben maar weinig Kerstmannen ooit te maken gehad met zo’n moeilijke en tragische situatie als Eric Schmitt-Matzen, een werktuigbouwkundig ingenieur en mede-eigenaar van Packaging Seals & Engineering, die elk jaar de rol van de Kerstman op zich neemt bij verschillende evenementen en optredens.

Volgens berichten in 2016 kreeg Eric op een dag een dringend telefoontje van een ziekenhuis in Tennessee, net nadat hij thuiskwam van zijn werk.

Eric vertelde aan de pers dat een verpleegster aan de andere kant van de lijn was, die hem had gebeld omdat er een vijfjarig jongetje in het ziekenhuis lag dat ongeneeslijk ziek was en zijn laatste wens was om de Kerstman te ontmoeten.

Eric haastte zich naar het ziekenhuis, waar hij de moeder van de jongen ontmoette. Zij overhandigde hem een cadeau dat haar zoon specifiek had gevraagd voor Kerstmis: een Paw Patrol-beeldje. Eric nam het geschenk aan en vroeg de familie om even buiten te wachten terwijl hij de kleine jongen bezocht. Hij wilde niet huilen in het bijzijn van het kind als zijn familie emotioneel werd.

Volgens het verhaal van Eric ging hij vervolgens naar de intensive care, zat aan het voeteneind van het bed van de jongen en vroeg: “Wat hoor ik, dat je Kerstmis dit jaar zult missen?”

Na het openen van zijn cadeau antwoordde de jongen: “Ze zeggen dat ik ga sterven. Hoe weet ik wanneer ik aankom waar ik naartoe ga?”

Naar verluidt vroeg Eric de jongen om een bijzondere gunst te verlenen.

“Als je naar die Hemelpoort gaat, zeg dan gewoon dat je de nummer één elf van de Kerstman bent, en ik weet zeker dat ze je binnenlaten,” zei hij.

De kleine jongen ging rechtop zitten in zijn bed en gaf Eric een innige knuffel. Eric vertelde later aan de pers dat de vijfjarige vervolgens in zijn armen stierf.

“Hij lag in mijn armen toen ik hem voelde vertrekken”, legde Eric uit.

“Ik heb vier jaar gediend in het leger bij de 75th Rangers, en ik heb mijn deel van ellende gezien. Maar ik rende huilend langs de verpleegpost.”

Volgens bronnen leidde de hartverscheurende ervaring van Eric tot twijfels over zijn voortzetting als Kerstman. Maar nadat hij zichzelf ertoe had aangezet een evenement bij te wonen de volgende dag, werd hij herinnerd aan de redenen waarom hij de mantel van de Kerstman had aangenomen: de liefde, het gelach en de vreugde van de kinderen die hij ontmoet.

Slechts enkele dagen nadat het verhaal van Eric in december 2016 viraal was gegaan, kwamen er twijfels over de gebeurtenissen. De Knoxville News Sentinel, de eerste die het verhaal had gemeld, publiceerde een redactionele noot bovenaan het artikel waarin stond dat ze niet in staat waren geweest om het verhaal van Eric “onafhankelijk te verifiëren.”

Eric reageerde door te verklaren dat hij gekwetst was door de twijfels over de geloofwaardigheid van zijn verhaal.

“Ik heb het gevoel dat ik ben gebruikt en vervolgens aan de wolven ben overgeleverd,” zei hij in een sms-bericht, volgens TIME.

“Ik heb vanaf het allereerste begin benadrukt dat ik mijn woord zou houden en geen informatie zou onthullen die de identiteit van de betrokkenen zou kunnen onthullen.”

Hij voegde eraan toe: “Nu word ik beschuldigd van liegen. Ik probeerde gewoon een goede daad te doen en werd overgehaald om het verhaal te vertellen van wat er met mij was gebeurd… en nu word ik door de media belachelijk gemaakt omdat ik bij mijn standpunt blijf.”

Dit verhaal heeft ongetwijfeld velen diep geraakt. Als je geraakt bent door het gebaar van Eric, laat dan een reactie achter.

Als je dit artikel interessant vond, bekijk dan het onderstaande artikel voor meer: