Algemeen
Gerard Joling binnenkort in een draaiende stoel bij The Voice of Holland? RTL 4 overweegt verrassende coach!
Gerard Joling wordt genoemd als mogelijke coach in de terugkerende talentenjacht The Voice of Holland. Het programma, dat eerder in opspraak raakte, keert volgend tv-seizoen terug op RTL 4. Volgens Evert Santegoeds zou Gerard een uitstekende keuze zijn. “Die naam is volgens mij nog nooit gevallen, maar hij zou perfect in dat draaistoeltje passen,” aldus de hoofdredacteur van Privé.
The Voice keert terug met een schone lei
Volgens Evert wil de programmaleiding van The Voice of Holland een volledig nieuwe start maken. “Van terugkeren is denk ik geen sprake. Ik heb begrepen dat ze met een heel schone lei willen beginnen. Alleen al het besluit om überhaupt door te gaan met The Voice heeft heel wat voeten in de aarde gehad,” zegt hij in de podcast Strikt Privé.
Een opvallend detail: zelfs Anouk, die jarenlang als coach te zien was, zou niet terugkeren. “Ik heb gehoord dat ze er zelfs niet over nadenken om haar terug te halen. Dat werd er echt nadrukkelijk bij gezegd: ‘niets ten nadele van Anouk,’ maar ze willen gewoon met een volledig frisse opzet beginnen.”
Gerard Joling als coach?
Evert vindt het opvallend dat de naam van Gerard Joling nog nooit is genoemd als coach voor The Voice of Holland. “Hij heeft natuurlijk veel ervaring, hij is een rasentertainer en weet hoe je een hit scoort. Ik zou hem een fantastische keuze vinden voor de coachesstoel.”
Co-host Jordi Versteegden is het daarmee eens en voegt toe: “Briljant. Gerard heeft natuurlijk een jubileum te vieren. Het zou een prachtige troon zijn, die ze mooi kunnen versieren, die rode stoel.”
Hoewel Gerard in het verleden al eens plaatsnam in een duostoel met Gordon bij The Voice Senior, heeft hij nog nooit als coach in de reguliere editie van The Voice of Holland gezeten. Dat zou kunnen veranderen nu RTL 4 grote namen overweegt voor de herstart van het programma.
Grotere namen voor The Voice?
Volgens Evert is het een goed idee als The Voice kijkt naar gevestigde namen en niet alleen jonge, hippe artiesten cast. “Als je internationaal kijkt wie er allemaal in The Voice zitten… Echt grote namen. Tom Jones in Engeland bijvoorbeeld. Dan zou een oude rot als Gerard Joling niet mogen ontbreken in dat rijtje.”
Jordi herinnert zich dat Evert eerder al een andere grote naam voorstelde: “Jij pleitte eerder voor Ben Cramer.”
Evert lacht: “Ja, maar dan gaat het tussen Ben Cramer en Gerard Joling. Ik weet niet hoeveel budget er is! Maar een ervaren vakman in de jury zou het programma zeker versterken.”
De audities achter de schermen
Terwijl er veel wordt gespeculeerd over de nieuwe coaches, vinden er achter de schermen al audities plaats. Maar niet voor de kandidaten, zoals gebruikelijk, maar voor de coaches zelf. “Ik heb begrepen dat er op dit moment eerst audities plaatsvinden. Niet voor de kandidaten, maar voor de coaches,” onthult Jordi.
Na alle commotie rondom The Voice neemt RTL 4 geen enkel risico meer. Jordi legt uit: “Die moeten dan bewijzen dat ze kunnen coachen én dat ze geen grensoverschrijdend gedrag vertonen.” Dit is een directe reactie op het schandaal dat het programma eerder in diskrediet bracht.
Gerard Joling: een slimme keuze?
Met het oog op vernieuwing lijkt het aannemelijk dat RTL 4 kijkt naar een mix van bekende en nieuwe gezichten voor de coachingsrollen. Gerard Joling zou met zijn humor, ervaring en vakmanschap een opvallende en strategische keuze zijn. Daarnaast heeft hij een breed publiek en trekt hij zowel jongere als oudere kijkers aan, iets wat RTL 4 goed zou kunnen gebruiken.
Nu blijft de vraag: is Gerard Joling daadwerkelijk in beeld als coach, of is dit vooral een suggestie van Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds? Voorlopig blijft het afwachten tot RTL 4 officieel de nieuwe samenstelling van The Voice bekendmaakt.
Algemeen
Ilse (55) verloor haar been door botkanker: ‘Been weg, baan weg, man weg – maar niet mijn veerkracht!
Ilse van Hooijdonk (55) kreeg in 2014 de diagnose botkanker, een diagnose die haar leven ingrijpend zou veranderen. Ruim tien jaar later gaat ze ‘springend door het leven’. Letterlijk, want ze mist haar rechterbeen, heup en een deel van haar bekken. Ondanks de enorme tegenslagen is ze niet bij de pakken neer gaan zitten.
Laatste stappen en onwerkelijke realiteit
Ilse herinnert zich haar laatste stappen nog haarscherp. “Samen met mijn gezin liep ik van de auto naar mijn ziekenhuisbed,” vertelt ze. “Vooraf had ik geoefend voor de spiegel, met een handdoek voor de rechterkant van mijn lijf. Hoe zou het eruitzien als daar niets meer zat?” Maar niets kon haar voorbereiden op de realiteit. “Toen ik wakker werd uit de narcose en het onder het laken helemaal plat was, voelde dat onwerkelijk.”
Toch was er iets wat haar op de been hield: een enorme oerkracht. “Ik heb iedereen om me heen getroost. ‘Komt wel goed’, zei ik. ‘Dan ga ik toch gewoon springend door het leven?’” Haar kinderen, destijds 15 en 17 jaar oud, beloofde ze dat ze geen zielige, invalide moeder zou worden. En die belofte heeft ze waargemaakt. “Ik ga nooit de deur uit zonder krukhoezen die matchen bij mijn outfit, en zelfs mijn rolstoel heb ik gepimpt. Daardoor spreken mensen me makkelijker aan. Vroeger kreeg ik complimenten over mijn mooie ogen, nu over mijn bijzondere wielen, haha.”
Van diagnose tot amputatie
Toen Ilse in 2014 hoorde dat ze botkanker had, stortte haar wereld in. “Ik dacht: dit is het einde.” Gelukkig kon de tumor operatief verwijderd worden en revalideerde ze, waarna ze haar oude leven weer probeerde op te pakken. Maar drie jaar later kreeg ze opnieuw slecht nieuws. “De tweede keer dat je hoort dat je kanker hebt, is nog steeds een schok. Maar ergens houd je er rekening mee.” In 2018 werd ze voor de derde keer geconfronteerd met de ziekte. “Ik voelde me sterk en wist dat ik geen keuze had. Bovenaan mijn verlanglijstje stond: LEVEN. Om een kans te maken, moest ik mijn been offeren.”
Een ‘robotbeen’ dat niet werkt
Na haar revalidatietraject kreeg Ilse een high-tech prothese: een ‘robotbeen’ met een mechanische heup, elektrische knie en flexibele enkel. Maar dat bleek geen succes. “Het ding staat nu in een hoek van mijn slaapkamer. Lopen met de prothese doet pijn en een klein duwtje laat me als een plank omvallen.”
In plaats daarvan gebruikt Ilse haar rolstoel en handbike. “Binnen gebruik ik krukken. Ik ben zelfstandig, loop gerust met een wasmand twee trappen op naar zolder. Het is pittig, maar ik heb positieve genen. Ik zeg bijna nooit dat ik iets niet kan, ik probeer het gewoon.”
Verlies op alle fronten
Ilse heeft niet alleen haar been verloren, maar ook haar baan. “Ik grapte weleens: straks gaat mijn man ook nog weg. En dat gebeurde ook.” Haar kinderen vlogen uit en net toen ze haar nieuwe leven enigszins op de rit had, kreeg ze opnieuw een klap: binnen drie weken verloor ze beide ouders. “Iedereen krijgt tegenslagen, maar soms denk ik: kan het één keer mijn deur voorbijgaan?”
Steun van lotgenoten
Wat Ilse enorm heeft geholpen, is lotgenotencontact. Ze vond steun bij de IPSO centra, waar ze yogalessen en mindfulnesstrainingen volgde en sprak met ervaringsdeskundigen. “Ik heb lieve mensen om me heen, maar uiteindelijk draag je deze ziekte toch alleen. Daarom is het fijn om te praten met mensen die écht begrijpen wat je doormaakt.” Inmiddels is ze zelf vrijwilliger geworden bij IPSO.
Levenslessen en hoop delen
Ilse deelt haar verhaal in het boek Levenslessen, dat op Wereldkankerdag verschijnt. IPSO, de brancheorganisatie achter de inloophuizen, nam het initiatief voor het boek om anderen een hart onder de riem te steken. “Ik wil laten zien dat er hoop is. Dat ik nog steeds een leuk leven leid, ook met één been. Dat ik weer kan stralen.”
Daarnaast schrijft Ilse op haar eigen blog (ilsevanhooijdonk.nl). “Het leven na kanker is als een berg. In het begin denk je: ik kom nooit boven. Maar als je het stap voor stap doet, kom je steeds dichter bij de top.”
Letterlijk een berg beklimmen
Eind juni wil Ilse die metafoor werkelijkheid maken. Ze gaat met haar handbike een echte berg beklimmen. “Nu voelt dat onmogelijk, maar met elke training kom ik dichterbij. Op de top wil ik mijn rugzak vol ellende achterlaten, zodat ik verder kan met nieuwe energie.”
Ondanks alles blijft ze hoopvol. “Ik hoop dat het me gegund is om gezond oud te worden. En wie weet, zelfs met een nieuwe liefde.”
Dit bericht op Instagram bekijken