Algemeen
Geen geld? Zó cash je grof met gedragen ondergoed, sokken en panty’s!
Leef jij deze maand op een strak budget en ben je op zoek naar manieren om snel en makkelijk geld te verdienen, zonder extra shifts of zware bijbanen? Er zijn tegenwoordig verrassende en creatieve manieren om wat extra’s te verdienen – gewoon vanuit huis. Misschien klinkt het raar, maar je oude kleding, schoenen of zelfs sokken kunnen je portemonnee vullen. Dit is wat je moet weten.
Het begint met voetfoto’s
Een trend die steeds vaker opduikt, is het verkopen van foto’s van je voeten. Misschien heb je wel eens DM’s gekregen van mannen die je 100 euro bieden voor een foto van je voeten. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar op platforms waar dit soort handel veilig plaatsvindt, is het een serieuze business. Het kan zelfs nog lucratiever worden als je bereid bent extra verzoeken aan te nemen, zoals schoenen dragen door de modder of een kort filmpje maken. Een makkelijk bijverdienste als je het niet erg vindt om met je voeten in de spotlights te staan.
Geld verdienen met sokken
Als voetfoto’s te veel werk voor je zijn, is er een eenvoudigere optie: het verkopen van gedragen sokken. Het klinkt misschien vreemd, maar er is een groeiende markt voor gedragen sokken, en je kunt er verrassend veel voor vragen. Voor een paar sokken dat je één dag hebt gedragen, kun je bijvoorbeeld al snel 20 euro krijgen. Als je ze een paar dagen langer draagt, stijgt de prijs met zo’n 10 euro per dag.
Sport je vaak of heb je last van zweetvoeten? Dit kan in jouw voordeel werken, want sokken van fanatieke sporters zijn extra gewild. Je hoeft hiervoor geen extra moeite te doen, behalve ervoor zorgen dat je sokken goed ‘gebruikt’ zijn.
Strings, panty’s en sportbh’s
Naast sokken is er ook vraag naar gedragen ondergoed. Strings, panty’s en bh’s leveren vaak tientallen euro’s op. Hoe langer je een kledingstuk draagt, hoe meer geld je ervoor kunt vragen. Een string die je een week hebt gedragen, kan al snel 50 euro opleveren, en dat bedrag kan nog verder oplopen als je specifieke verzoeken van kopers accepteert.
Sportbh’s zijn ook een hit. Vooral als je er flink in hebt gezweet tijdens een intensieve workout, kun je er veel geld mee verdienen. Het enige wat je hoeft te doen, is het kledingstuk goed te verpakken en te verzenden. Sommige kopers vragen om een foto waarop je het kledingstuk draagt, maar dit is helemaal aan jou. Als je daar niet comfortabel mee bent, kun je ook zonder die extra stap verkopen.
Oude schoenen verkopen
Voor wie de bovenstaande opties te ver gaan, is er een meer conventionele manier om geld te verdienen: het verkopen van oude schoenen. Maar let op: je hoeft ze niet eerst schoon te maken of op te poetsen. Sterker nog, hoe viezer en meer gebruikt je schoenen eruitzien, hoe groter de kans dat ze meer opleveren. Er zijn verzamelaars die juist op zoek zijn naar oude, versleten schoenen en bereid zijn daar goed voor te betalen.
Blijf veilig en alert
Hoewel deze manieren om geld te verdienen makkelijk en effectief zijn, is het belangrijk om altijd voorzichtig te blijven. Deel nooit zomaar persoonlijke informatie, zoals je naam of adres, met kopers. Gebruik een neutraal verzendadres of een postbus om je privacy te waarborgen. Dit geldt vooral als je via minder bekende websites verkoopt.
Ook is het slim om een beetje onderzoek te doen naar degene aan wie je verkoopt. Vertrouw je het niet helemaal? Verkoop dan niet. Denk bijvoorbeeld aan het opsturen van haar uit je borstel; dit klinkt onschuldig, maar je DNA kan op allerlei manieren worden misbruikt. Je kunt nooit te voorzichtig zijn.
Een groeiende markt
Het verkopen van gedragen kleding en schoenen is niet zomaar een trend; het is een groeiende markt waarin mensen steeds meer kansen zien om bij te verdienen. Of je nu kiest voor het verkopen van sokken, ondergoed of schoenen, er is een markt voor. Platforms en websites waar je dit veilig kunt doen, maken het makkelijker dan ooit om geld te verdienen zonder dat je de deur uit hoeft.
Waarom werkt dit?
Je vraagt je misschien af waarom mensen geïnteresseerd zijn in deze producten. Vaak heeft het te maken met een specifieke voorkeur of fetisj, maar voor jou als verkoper is het simpelweg een manier om iets te verkopen wat je anders misschien had weggegooid. Het is een laagdrempelige manier om spullen een tweede leven te geven en er nog geld aan te verdienen ook.
Een slimme bijverdienste
Of je nu kiest voor voetfoto’s, gedragen sokken of oude schoenen, deze methodes zijn een slimme manier om wat extra geld te verdienen. Je kunt letterlijk zittend geld verdienen terwijl je je dagelijkse leven leidt. Zorg er alleen voor dat je voorzichtig te werk gaat en je privacy beschermt.
Met een beetje creativiteit kun je dus eenvoudig je budget aanvullen, zonder extra shifts of zware banen. Wat ga jij verkopen?
Algemeen
Ilse (55) verloor haar been door botkanker: ‘Been weg, baan weg, man weg – maar niet mijn veerkracht!
Ilse van Hooijdonk (55) kreeg in 2014 de diagnose botkanker, een diagnose die haar leven ingrijpend zou veranderen. Ruim tien jaar later gaat ze ‘springend door het leven’. Letterlijk, want ze mist haar rechterbeen, heup en een deel van haar bekken. Ondanks de enorme tegenslagen is ze niet bij de pakken neer gaan zitten.
Laatste stappen en onwerkelijke realiteit
Ilse herinnert zich haar laatste stappen nog haarscherp. “Samen met mijn gezin liep ik van de auto naar mijn ziekenhuisbed,” vertelt ze. “Vooraf had ik geoefend voor de spiegel, met een handdoek voor de rechterkant van mijn lijf. Hoe zou het eruitzien als daar niets meer zat?” Maar niets kon haar voorbereiden op de realiteit. “Toen ik wakker werd uit de narcose en het onder het laken helemaal plat was, voelde dat onwerkelijk.”
Toch was er iets wat haar op de been hield: een enorme oerkracht. “Ik heb iedereen om me heen getroost. ‘Komt wel goed’, zei ik. ‘Dan ga ik toch gewoon springend door het leven?’” Haar kinderen, destijds 15 en 17 jaar oud, beloofde ze dat ze geen zielige, invalide moeder zou worden. En die belofte heeft ze waargemaakt. “Ik ga nooit de deur uit zonder krukhoezen die matchen bij mijn outfit, en zelfs mijn rolstoel heb ik gepimpt. Daardoor spreken mensen me makkelijker aan. Vroeger kreeg ik complimenten over mijn mooie ogen, nu over mijn bijzondere wielen, haha.”
Van diagnose tot amputatie
Toen Ilse in 2014 hoorde dat ze botkanker had, stortte haar wereld in. “Ik dacht: dit is het einde.” Gelukkig kon de tumor operatief verwijderd worden en revalideerde ze, waarna ze haar oude leven weer probeerde op te pakken. Maar drie jaar later kreeg ze opnieuw slecht nieuws. “De tweede keer dat je hoort dat je kanker hebt, is nog steeds een schok. Maar ergens houd je er rekening mee.” In 2018 werd ze voor de derde keer geconfronteerd met de ziekte. “Ik voelde me sterk en wist dat ik geen keuze had. Bovenaan mijn verlanglijstje stond: LEVEN. Om een kans te maken, moest ik mijn been offeren.”
Een ‘robotbeen’ dat niet werkt
Na haar revalidatietraject kreeg Ilse een high-tech prothese: een ‘robotbeen’ met een mechanische heup, elektrische knie en flexibele enkel. Maar dat bleek geen succes. “Het ding staat nu in een hoek van mijn slaapkamer. Lopen met de prothese doet pijn en een klein duwtje laat me als een plank omvallen.”
In plaats daarvan gebruikt Ilse haar rolstoel en handbike. “Binnen gebruik ik krukken. Ik ben zelfstandig, loop gerust met een wasmand twee trappen op naar zolder. Het is pittig, maar ik heb positieve genen. Ik zeg bijna nooit dat ik iets niet kan, ik probeer het gewoon.”
Verlies op alle fronten
Ilse heeft niet alleen haar been verloren, maar ook haar baan. “Ik grapte weleens: straks gaat mijn man ook nog weg. En dat gebeurde ook.” Haar kinderen vlogen uit en net toen ze haar nieuwe leven enigszins op de rit had, kreeg ze opnieuw een klap: binnen drie weken verloor ze beide ouders. “Iedereen krijgt tegenslagen, maar soms denk ik: kan het één keer mijn deur voorbijgaan?”
Steun van lotgenoten
Wat Ilse enorm heeft geholpen, is lotgenotencontact. Ze vond steun bij de IPSO centra, waar ze yogalessen en mindfulnesstrainingen volgde en sprak met ervaringsdeskundigen. “Ik heb lieve mensen om me heen, maar uiteindelijk draag je deze ziekte toch alleen. Daarom is het fijn om te praten met mensen die écht begrijpen wat je doormaakt.” Inmiddels is ze zelf vrijwilliger geworden bij IPSO.
Levenslessen en hoop delen
Ilse deelt haar verhaal in het boek Levenslessen, dat op Wereldkankerdag verschijnt. IPSO, de brancheorganisatie achter de inloophuizen, nam het initiatief voor het boek om anderen een hart onder de riem te steken. “Ik wil laten zien dat er hoop is. Dat ik nog steeds een leuk leven leid, ook met één been. Dat ik weer kan stralen.”
Daarnaast schrijft Ilse op haar eigen blog (ilsevanhooijdonk.nl). “Het leven na kanker is als een berg. In het begin denk je: ik kom nooit boven. Maar als je het stap voor stap doet, kom je steeds dichter bij de top.”
Letterlijk een berg beklimmen
Eind juni wil Ilse die metafoor werkelijkheid maken. Ze gaat met haar handbike een echte berg beklimmen. “Nu voelt dat onmogelijk, maar met elke training kom ik dichterbij. Op de top wil ik mijn rugzak vol ellende achterlaten, zodat ik verder kan met nieuwe energie.”
Ondanks alles blijft ze hoopvol. “Ik hoop dat het me gegund is om gezond oud te worden. En wie weet, zelfs met een nieuwe liefde.”
Dit bericht op Instagram bekijken