Connect with us

Algemeen

Frans Bauer heeft ziekte obesitas en schuift het af op Mariska: ‘Wie haalt hier boodschappen?’

In de meest recente aflevering van ‘De Bauers’ onderneemt Frans Bauer (50) een stap om zijn strijd tegen de kilo’s aan te gaan door een bezoek te brengen aan de diëtist. Hij erkent dat zijn afvalpogingen niet zo vlot verlopen als gehoopt en legt de schuld deels bij zijn vrouw Mariska. Maar heeft Frans de situatie niet vooral aan zichzelf te wijten?

Bij de diëtist komt Frans tot de ontdekking dat hij twee centimeter is gekrompen, wat volgens de arts te wijten is aan zijn leeftijd. Grappend vraagt Frans zich af of dit door het gewicht komt dat hij meesleept. Vervolgens stapt hij op de weegschaal, waar hij schrikt van het getal dat verschijnt: 111 kilogram. De arts bevestigt dat dit een BMI van 34,4 betekent, wat officieel als obesitas wordt geclassificeerd. Zoon Jan was niet verrast en zag dit al aankomen.

Bij het bespreken van zijn eetgewoonten blijkt Frans een behoorlijke lijst met voedingsmiddelen op te noemen: van brood en leverworst tot chocolaatjes en fastfood na optredens. Zoon Jan merkt op dat dit niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Thuis deelt Frans het nieuws met Mariska, waarbij hij impliciet de schuld bij haar legt. Mariska verdedigt zichzelf door te wijzen op Frans’ eigen keuzes en haar rol als boodschappen- en snackhaler.

Het nieuws dat hij 30 kilogram te zwaar is en zijn hele levensstijl moet veranderen, komt confronterend over voor Frans. Gelukkig biedt de diëtist een plan aan met richtlijnen voor voeding en strategieën voor moeilijke situaties. Frans beseft dat hij beter zijn inname van cappuccino kan verminderen, waarvan hij er naar eigen zeggen dagelijks een stuk of tien dronk.

In deze aflevering van ‘De Bauers’ wordt duidelijk dat Frans Bauer de confrontatie met zijn gewicht en eetgewoonten aangaat, en zich inspant om zijn levensstijl te verbeteren. De rol van Mariska in zijn voedingspatroon wordt besproken, maar uiteindelijk erkent Frans dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn keuzes en dat hij zijn gewoonten moet veranderen om zijn gezondheid te verbeteren.