Connect with us

Algemeen

Een ‘riviermonster’ met enorme klauwen, die aan een beer doen denken, heeft een moeder en haar dochter de stuipen op het lijf gejaagd tijdens hun avontuur

Een ongewone ontmoeting met een gigantische schildpad in de Mississippi rivier heeft voor opschudding gezorgd, maar autoriteiten benadrukken dat er geen reden tot bezorgdheid is.

Stel je voor, een enorme schildpad op slechts enkele meters afstand in het water. Dit artikel vertelt het verhaal van Shala Holm uit Buffalo, Minnesota, wiens confrontatie met zo’n schildpad nu viraal gaat.

Tijdens een familievakantie in Niemeyer’s Rugged River Resort nabij Brainerd, zag Shala samen met haar dochter in een kajak de gigantische schildpad. De dochter waarschuwde Shala met de woorden: “Mam, stil, ik hoor iets ademen.” Tot Shala’s verbazing naderde de schildpad hun vismand.

Om het dier weg te jagen, schudde Shala met de mand. De volgende dag keerden ze terug en slaagden erin een foto te maken van de schildpad die naar een net vol vissen reikte, met zijn imposante kop en grote klauwen.

De grootte van de schildpad was ongekend, met poten zo groot als de polsen van Holm. Volgens het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen kunnen volwassen schildpadden in de regio 20 tot 35 centimeter lang worden en tot 35 pond wegen. De foto van de schildpad ging viraal nadat deze door het resort op Facebook werd geplaatst, waar het duizenden keren werd gedeeld.

De eigenaars van het resort, Corby en Sheila Niemeyer, merkten op dat veel mensen verrast waren door de echtheid van de foto. Het resort, gelegen in een rustig deel van de Mississippi, staat bekend om zijn rijke lokale fauna, waaronder veel schildpadden die jaarlijks in juni aan land komen om eieren te leggen.

Ondanks sommige Facebook-reacties over het vermijden van water, benadrukte Sheila dat de schildpadden niet gevaarlijk zijn. Ze zijn rustig in het water en vertonen vaak een intimiderende houding op het land, waar ze zich kwetsbaarder voelen.

Erica Hoaglund, specialist in niet-jachtwild bij de Minnesota DNR, bevestigt dat schildpadden vaak verkeerd worden begrepen. Ze zijn niet agressief, maar reageren defensief als ze zich bedreigd voelen.

Shala Holm, die de grote schildpad voor het eerst zag, heeft geen angst getoond en plant zelfs een terugkeer naar het resort om het dier opnieuw te zien.