Algemeen
Dit is de reden van de relatiebreuk van André Hazes en Monique

Gisteravond kwam er een onverwachte mededeling vanuit de Verenigde Staten die de showbizzwereld op zijn grondvesten deed schudden: André Hazes en Monique Westenberg hebben opnieuw een punt achter hun relatie gezet. Het stel, dat jarenlang een knipperlichtrelatie kende, leek de laatste tijd juist rust en balans te hebben gevonden. Maar niets blijkt minder waar. Op Instagram deelden de twee afzonderlijk een bijna identieke boodschap waarin ze aangaven dat ze ‘op een andere plek in elkaars leven staan’. Het nieuws zorgt voor flink wat ophef – zeker omdat de timing opvallend is: de breuk wordt aangekondigd terwijl het tweetal samen op vakantie is in Amerika.
In hun gezamenlijke verklaring op social media benadrukken André en Monique dat ze hun zoon vooropstellen. Ze schrijven: “Inmiddels zijn we door verschillende fases gegaan en heeft alles een plekje kunnen krijgen. Met als uitkomst dat we nog steeds veel van elkaar houden en respect voor elkaar hebben. Loslaten is groeien en eerlijk zijn naar jezelf en elkaar.” Een volwassen statement, maar onder de fans is er vooral verwarring en teleurstelling. Want hoe kan het dat een stel dat zo vaak weer bij elkaar kwam, er toch opnieuw niet in slaagde de liefde vast te houden?
De reacties op de breuk zijn dan ook verdeeld. Waar sommigen begrip hebben voor de situatie en het stel hun rust gunnen, vragen anderen zich hardop af wat er nu weer is misgegaan. Zeker omdat André in januari nog openlijk sprak over een mogelijk aanzoek. “Als ik Moon ten huwelijk vraag op het podium, dan krijg ik een klap in m’n gezicht, denk ik. Maar als we het zouden doen… Zou ik het heel anders aanpakken. Iets kleins, iets van ons,” vertelde hij destijds in een interview. Ook noemde hij Monique toen nog “de vrouw met wie ik mijn leven wil delen”.
Bij het programma Shownieuws proberen de vaste showbizzwatchers de situatie te duiden. Ronald Molendijk, die naar eigen zeggen af en toe contact heeft met André, denkt dat het misschien helemaal niet André was die het besluit nam. “Iedereen wijst meteen naar hem, maar het zou ook best kunnen dat Monique heeft gezegd: ‘Dit werkt niet meer voor mij.’ Dat vergeten mensen weleens – ook zij kan de knoop hebben doorgehakt.” Een logische redenering, zeker gezien het feit dat Monique in het verleden al vaker liet doorschemeren behoefte te hebben aan stabiliteit, duidelijkheid en rust.
Collega Bart Ettekoven is iets terughoudender, maar ziet ook tekenen van berusting in de woorden van het stel. “Het klinkt alsof de koek een beetje op was. Misschien zijn ze langzaamaan tot de conclusie gekomen dat het genoeg is geweest. En als je dan nog wel liefde en respect voelt, kun je dat op deze manier uit elkaar gaan.” Toch wijst Ettekoven ook op het contrast met eerdere uitspraken van André. “Hij riep onlangs nog dat Monique zijn droomvrouw is. Dat hij alleen met haar wil trouwen. En nu dit. Dat is op z’n zachtst gezegd opvallend.”
De meest uitgesproken analyse komt echter van Evert Santegoeds, hoofdredacteur van weekblad Privé en vaste tafelgast bij Shownieuws. Volgens hem speelt er veel meer achter de schermen dan het stel nu naar buiten brengt. “De fans vinden dit niet leuk. Iedereen gunde Monique die titel van mevrouw Hazes. Ze is er jarenlang voor hem geweest, door dik en dun. Als het dan tóch niet gebeurt, moet er wel iets ernstigs aan de hand zijn.” Santegoeds vermoedt dat de breuk minder vredig is verlopen dan wordt gesuggereerd. “Ze proberen het allemaal leuk te brengen, met die vakantie en dat gezamenlijke statement, maar ik geloof daar niet in. Er zit een diepere aanleiding achter.”
De timing van de bekendmaking roept ook vragen op. Volgens Santegoeds is het geen toeval dat de twee nu, ver weg van Nederland, naar buiten komen met hun breuk. “Ze weten dat ze zo twee weken buiten het mediageweld blijven. Als ze terugkomen, is de grootste storm waarschijnlijk alweer gaan liggen. Dat hebben ze slim gespeeld.” Tegelijkertijd laat de timing ook iets anders zien: dat ze, ondanks de opgelopen spanningen, nog wel in staat zijn om samen te reizen. Of dit duidt op een vriendschappelijke band, of juist een poging was om een laatste poging te wagen aan hun relatie, blijft gissen.
Ondertussen speculeert het publiek er lustig op los. Op social media circuleren inmiddels weer geruchten over een mogelijke ‘nieuwe vrouw’ in het leven van André. Het patroon lijkt bekend: telkens wanneer een relatie van André strandt, wordt er gefluisterd over een andere dame. Eerder werden Bridget Maasland, Sarah van Soelen en meerdere ‘Sarahs’ al in verband gebracht met de zanger. “Waar rook is, is vuur,” klinkt het dan steevast in de reacties onder roddelkanalen. Sommigen suggereren zelfs dat André nog altijd gevoelens zou hebben voor Sarah van Soelen – al is daar vanuit geen enkele officiële bron een bevestiging voor gekomen.
Toch blijft het voor nu speculeren. In hun verklaring vragen André en Monique expliciet om hun zoon buiten de publieke discussie te houden. “Hij is inmiddels op een leeftijd dat hij alles meekrijgt via social media,” schrijven ze. Een terechte oproep, vinden velen. Want hoe bekend je ook bent, je kind verdient bescherming – juist in een tijd waarin het hele internet zich mengt in je privéleven.
Wat de toekomst voor André Hazes en Monique Westenberg zal brengen, is onduidelijk. De kans dat ze opnieuw bij elkaar komen, wordt door sommigen niet uitgesloten. Immers: het verleden leert dat deze twee elkaar blijven vinden – soms tegen beter weten in. Maar net zo goed is dit misschien wel écht het einde van hun gezamenlijke pad. De woorden “loslaten is groeien” klinken niet voor niets als een afsluiting, een afronding van een hoofdstuk.
Of André ooit nog zijn ‘mevrouw Hazes’ zal vinden – en of dat dan Monique is of iemand anders – blijft voorlopig een open vraag. Eén ding is zeker: de liefde tussen hen is complex, intens en allesbehalve doorsnee. Precies zoals het liefdesleven van een Hazes betaamt.

Algemeen
Peter Gillis laat zich niet uit het veld slaan: ‘Laat maar komen!’

Wat begon als een miljoenenovereenkomst die het leven van Peter Gillis voorgoed zou veranderen, is veranderd in een juridisch steekspel van ongekende proporties. De bekende vakantieparkmagnaat leek zijn Massa is Kassa-imperium voor een bedrag van 185 miljoen euro van de hand te doen aan de Friese ondernemer Taeke Dijkstra. Maar in plaats van handtekeningen en champagne, zijn er nu vooral advocaten en dwangsommen in het spel.
Geen betaling, geen uitleg
Hoewel alles in kannen en kruiken leek, heeft Dijkstra tot op heden geen cent betaald. Geen voorschot, geen symbolisch bedrag, helemaal niets. De rechter heeft hem al meerdere malen gemaand om zijn afspraken na te komen, maar Dijkstra lijkt zich daar weinig van aan te trekken. “Laat die dwangsom maar komen,” zei hij recent nog in de media. Zijn houding lijkt onverstoorbaar, en de financiële verplichtingen schuift hij zonder blikken of blozen aan de kant.
Dwangsommen lopen snel op
Volgens advocaat Erik Braun, die Peter Gillis vertegenwoordigt, is de situatie inmiddels onhoudbaar. Dijkstra heeft niet alleen nagelaten te betalen, maar ook geen enkel inzicht gegeven in zijn financiering. De rechter heeft daarom een dwangsom opgelegd van 100.000 euro per dag. Vanaf de elfde dag wordt dat zelfs verhoogd naar een half miljoen per etmaal. Als Dijkstra volhardt in zijn weigering, lopen de bedragen razendsnel op.
Verhaal halen met de deurwaarder
Achter de schermen wordt de spanning steeds groter. Gillis zou inmiddels juridische stappen voorbereiden waarbij deurwaarders worden ingezet om verhaal te halen bij Dijkstra. Die laatste toont zich echter onbewogen. Hij wijst op de financiële en juridische problemen waarin Gillis zelf verwikkeld is, waaronder een belastingschuld van 50 miljoen euro en een recente veroordeling voor belastingfraude.
Een slecht imago voor de verkoper
Voor Dijkstra lijkt dit alles reden genoeg om de koop ongedaan te maken, of op zijn minst uit te stellen. Hij stelt dat hij geen zaken wil doen met iemand die zelf in de problemen zit. Daarmee speelt hij in op het publieke imago van Gillis, dat de laatste tijd flink onder druk staat. Een overname met een omstreden eigenaar op de achtergrond lijkt voor Dijkstra geen aantrekkelijke optie meer.
Ondertussen draait de show gewoon door
Ondanks alle ellende, gaat de televisieshow Massa is Kassa op SBS6 gewoon door. Op 16 mei begint een nieuw seizoen waarin Peter Gillis zich opnieuw laat zien als flamboyante ondernemer op zijn vakantieparken. De kijkers zien een lachende ondernemer, maar achter de schermen ziet het er minder rooskleurig uit.
Het imperium wankelt
De combinatie van juridische problemen, dreigende boetes en een koper die zich onttrekt aan zijn verplichtingen zorgt voor grote onzekerheid rond de toekomst van het Massa is Kassa-imperium. Wat ooit begon als een succesverhaal dreigt uit te monden in een drama vol rechtszaken, beslagleggingen en imagoschade.
Van succes naar schandaal
Waar Peter Gillis zichzelf graag presenteert als de selfmade miljonair met een voorliefde voor schnitzels en snelle deals, blijkt de realiteit een stuk complexer. De deal met Taeke Dijkstra lijkt voorlopig van de baan, en zolang beide heren elkaar via advocaten blijven bestrijden, is het einde van dit juridische feuilleton nog lang niet in zicht.