Connect with us

Algemeen

Deze dame leefde 5 jaar lang op niet meer dan één boterham per dag – zie nu haar indrukwekkende transformatie

Veel mensen worstelen om verschillende redenen met hun lichaamsbeeld en gewicht.

Ondanks initiatieven die zelfacceptatie ongeacht onze maat promoten en realistischer uitziende modellen in reclames tonen, blijven eetstoornissen een dagelijkse strijd voor velen.

Annie Windley uit Derbyshire, Engeland, deelt haar persoonlijke strijd en herstel van ernstige ondervoeding om anderen met eetstoornissen te inspireren.

Windley’s zwaarste periode bracht haar gewicht omlaag tot iets meer dan 29 kg, met ernstige medische complicaties en een verhoogd risico op een hartaanval tot gevolg.

De 21-jarige heeft vijf jaar lang met anorexia geworsteld, een uitdaging die haar tot op de dag van vandaag bijblijft. Tijdens deze periode onderging ze talrijke ziekenhuisopnames en behandelingen.

Windley vond echter troost in hardlopen, wat een cruciale rol speelde in haar herstelproces. Ze voltooide zelfs de Chesterfield Halve Marathon in oktober van het vorige jaar.

In een sociale media post verklaarde ze: “Ik realiseerde me dat rehabilitatie een inspirerend en onvergetelijk proces is, iets wat verbluffend en spannend zou moeten zijn. Anorexia zal waarschijnlijk altijd deel van mij uitmaken, maar ik heb geleerd het te beheersen en niet langer obsessief bezig te zijn met eten.”

Windley benadrukt dat het nooit te laat is om positieve veranderingen te maken.

Haar diagnose kwam in 2012 en haar herstel begon twee jaar later. In oktober 2017 zette ze zich in om haar eetstoornis te overwinnen.

“Deze keer was het een strijd voor mijzelf,” onthulde ze. “Het was een ongelooflijk moeilijke strijd, elke dag gevuld met intense emoties en buitengewone moed.”

“Ik ben de afgelopen vier maanden 19 kilo aangekomen, het zwaarste dat ik ben geweest sinds 2014.”

Haar ervaringen hebben haar geleerd dat de manier waarop mensen zichzelf en anderen behandelen belangrijker is dan uiterlijk.

“Deze zaken brengen geluk en zijn essentieel,” zei ze.

Haar focus op respect voor anderen en haar liefde voor hardlopen waren cruciaal voor haar redding. De energie die ze voorheen in haar voedselbeperking stak, is nu omgezet in een positieve kracht.

“Richt je op je passie en de wil om te slagen in wat je nastreeft.”

Annie, die eerder bijna uitsluitend op een stuk brood per dag overleefde, leed onder ernstige ondervoeding. Nu streeft ze naar een gezonder gewicht en een gezondere geestelijke houding ten aanzien van haar lichaam.

“We moeten bewijzen dat we sterker zijn dan onze stoornissen. We willen niet leven met spijt over gemiste kansen door anorexia,” concludeert ze.

In de video zie je hoe ze er nu de dag eruit ziet: