Connect with us

Algemeen

Deze acteur acteerde zo overtuigend dat vrouwen van hem wegliepen

Vincent D’Onofrio staat wellicht het meest bekend om zijn iconische rol als de gezette, onhandige rekruut in Stanley Kubricks Full Metal Jacket.

Na deze rol nam zijn populariteit echter een duik.

De ruige, knappe 64-jarige acteur onthult dat de rol een dramatische fysieke transformatie vereiste, waardoor hij de vrouwen afschrikte die ooit smolten voor zijn krullende donkere haar en atletische bouw.

Vincent D’Onofrio heeft een uitgebreid en gevarieerd cv. Voor elke rol zet hij zich voor de volle 200% in en weet hij altijd zo diep in zijn personage te duiken dat je vergeet wie hij in werkelijkheid is.

De in Brooklyn geboren acteur begon zijn carrière in toneelproducties, waarvan sommige off-Broadway waren. Hij had verschillende bijbanen, zoals bodyguard voor Yul Brynner en Robert Plant, voordat hij zijn droom om acteur te worden waarmaakte.

In zijn beginjaren verdiende hij de kost als uitsmijter in nachtclubs, bezorger van bloemen, gordijnenophanger en taxichauffeur.

Zijn doorbraak kwam toen zijn vriend, acteur Matthew Modine, hem aanmoedigde om auditie te doen voor Stanley Kubrick. D’Onofrio kreeg de rol van de dikke, domme Leonard, maar niet zonder voorwaarden.

Het werken met Kubrick was een transformerende ervaring die D’Onofrio in staat stelde diep in zijn personage te duiken en zijn acteervaardigheden te verkennen in een uitdagende en intense omgeving.

Voor de rol moest de vader van drie kinderen zijn volle haardos afscheren en tussen de 70 en 80 pond aankomen, waardoor hij het meeste gewicht ooit voor een rol aankwam.

De gewichtstoename was een uitdaging, vooral tijdens de bootcamp-scènes van de film, waarbij D’Onofrio’s oorspronkelijke atletische lichaamsbouw hem niet hielp.

Zijn indrukwekkende vertolking van de mollige, domme en mentaal gestoorde Leonard leverde lof op van critici, maar bracht ook uitdagingen met zich mee. D’Onofrio werd vaak verward met zijn personage en ervoer veranderingen in de behandeling door anderen.

Een jaar later, na zijn terugkeer naar een normaal gewicht en het herstellen van zijn volle bos haar, dankt D’Onofrio zijn succesvolle carrière aan Kubrick.

Zijn leven werd beïnvloed door de scheiding van zijn ouders in zijn jeugd. Hij groeide op in Florida en ontwikkelde daar interesse in magie, geleerd van Cubaanse artiesten.

In de jaren 90 had D’Onofrio een romantische relatie met actrice Greta Scacchi, wat resulteerde in een dochter genaamd Leila George, die ook actrice is.

In 1997 trouwde D’Onofrio met het Nederlandse model Carin van der Donk. Ze kregen twee zonen, maar hun huwelijk kende ups en downs, eindigend in een echtscheidingsprocedure in 2023 na 26 jaar huwelijk.

D’Onofrio zet zijn acteercarrière voort en is te zien in films zoals The Unforgivable en de aankomende komedie Dumb Money.