Connect with us

Video

Barcelona wil Lionel Messi graag terug: ‘Zijn verhaal verdient een mooi einde’

Er is momenteel veel speculatie rond de terugkeer van Lionel Messi (35) naar FC Barcelona, de club waar hij maar liefst 21 jaar speelde en 34 prijzen won.

Volgens Rafa Yuste, de vice-voorzitter van Barcelona en rechterhand van de grote baas Joan Laporta, is er contact geweest met het kamp van Messi en weten zij hoeveel Barcelona hem waardeert. Yuste zei op een persbijeenkomst in de Catalaanse stad dat Messi zeker van Barça en de stad Barcelona houdt en dat de club hoopt de juiste voorwaarden te vinden om zijn verhaal daar voort te zetten. Yuste vervolgde dat het mooie verhaal van Messi bij de club een prachtig einde verdient.

Barcelona-trainer Xavi, die zelf in zijn tijd als speler bij Barcelona liefst 399 keer met Messi speelde, reageerde eveneens positief op de geruchten over een mogelijke terugkeer van de Argentijnse sterspeler. Xavi zei dat het niet het moment is om over de terugkeer van Messi te praten, maar dat hij veel met hem praat en dat het onderwerp iets is waar ze mee bezig zijn. Xavi beschouwt Messi als een vriend en zegt dat Messi de club van zijn leven is. Hij besloot zijn reactie met een knipoog door te zeggen dat hij begrijpt dat iedereen verheugd is over zijn eventuele terugkeer naar Barcelona en dat het een beetje is als The Last Dance van Michael Jordan.

Hoewel er dus veel geruchten en speculatie zijn over een mogelijke terugkeer van Messi naar Barcelona, lijkt het erop dat PSG de sterspeler ook wil behouden. Zo verklaarde PSG-coach Christophe Galtier onlangs dat er gesprekken plaatsvinden tussen de club en Messi en dat hij persoonlijk gefocust is op de komende tien wedstrijden om de Ligue 1-titel te behalen. Over wat Messi en de club zullen beslissen, wilde Galtier niet te veel kwijt.

Barcelona

Lionel Messi kwam in 2000 op zijn dertiende naar Barcelona, nadat hij daarvoor vijf jaar in de jeugdopleiding van Newell’s Old Boys had gespeeld. Barcelona was bereid zijn behandeling met groeihormonen te betalen, waarna Messi via La Masia en de trainers Frank Rijkaard en Pep Guardiola langzaam maar zeker uitgroeide tot de beste speler ter wereld. Messi kwam uiteindelijk tot 672 doelpunten en 303 assists in 778 wedstrijden voor Barcelona, waarmee hij 34 prijzen won: tien landstitels, zeven keer de Copa del Rey en vier keer de Champions League.

Contract

Door de enorme financiële problemen bij Barcelona, die vooral zijn ontstaan door het hoge salaris van Messi, slaagde Barcelona er in 2021 niet in om het contract van de Argentijn te verlengen binnen de regels van La Liga. Messi tekende daarop een megacontract bij Paris Saint-Germain van 41 miljoen euro per jaar. Het contract van Messi in Parijs loopt aan het einde van dit seizoen af.