Connect with us

Algemeen

Baby overlijdt enkele dagen na geboorte in de armen van haar moeder – vermoedelijk door een kus

Na het tragische verlies van haar pasgeboren baby slechts 8 dagen na de bevalling, wil Abigail Hensley meer bewustzijn creëren over het virus dat haar dochter fataal werd.

Elke nieuwe ouder doet er alles aan om hun pasgeboren baby te beschermen. Maar soms slaat het noodlot onverwachts toe, en zelfs iets ogenschijnlijk onschuldigs zoals een kus van een familielid kan de meest verwoestende gevolgen hebben.

Dit was het hartverscheurende lot van Abigail Hensley, die haar dochter 8 dagen na de bevalling verloor.

In 2018 bracht Abigail haar eerste kind ter wereld in het ziekenhuis. Ze deelde met Café Mom hoe opgewonden ze was om eindelijk haar kleine wonder te ontmoeten en hoe ze zich enorm verheugde op het moederschap.

“Ik huilde toen ik haar voor het eerst zag en haar hoorde huilen. Ik werd verliefd op mijn perfecte kleine baby,” vertelde ze.

“Ik wilde niet dat iemand haar kuste.”

Haar dochter, Aliza genaamd, was gezond bij de geboorte. Maar na ongeveer anderhalve dag veranderde alles abrupt toen Aliza plotseling ziek werd.

“Voordat ze ziek werd, vond ik het niet erg als mensen haar vasthielden, maar ik wilde niet dat iemand haar kuste,” deelde Abigail met Café Mom.

Aliza vertoonde symptomen zoals vermoeidheid, onvoldoende voedselinname en een lage bloedsuikerspiegel. Haar toestand verslechterde snel en na ongeveer twee dagen brachten ze haar naar een groter ziekenhuis voor behandeling.

Getroffen door HSV-1

In eerste instantie dachten artsen dat er iets mis was met haar bloed, maar al snel werd duidelijk dat Aliza leed aan iets ernstigers. Ze zwol op en voelde zich zeer onwel.

Na verloop van tijd realiseerden ze zich dat ze besmet was met HSV-1, het herpesvirus dat gewoonlijk koortslippen veroorzaakt. Bij pasgeboren baby’s kan dit zeer ernstige gevolgen hebben, zoals beschreven op 1177.

“Dit is de meest angstaanjagende en verschrikkelijke ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb wel eens gehoord van koortslippen omdat het zo vaak voorkomt. Maar ik heb nog nooit gehoord dat baby’s het kunnen krijgen, laat staan dat het dodelijk kon zijn,” legde Abigail uit.

Overleed enkele dagen na de geboorte

Het is niet precies duidelijk wanneer Aliza het virus heeft opgelopen, maar artsen vermoeden dat dit tijdens haar eerste of tweede levensdag is gebeurd.

Helaas verslechterde de toestand van het meisje gestaag en reageerde ze niet goed op de behandeling. Haar ademhaling werd steeds moeilijker, en 8 dagen na haar geboorte stierf Aliza in de armen van haar moeder.

“Ik zong ‘You Are My Sunshine’ terwijl ze in slaap viel. De enige manier waarop ik het kan beschrijven, is dat het mijn ziel verpletterde. Ik kan nog steeds de stemmen van de verpleegsters in mijn hoofd horen echoën toen ze me vertelden dat ze er niet meer was.”

Ouders delen waarschuwing met anderen Aliza werd geïnfecteerd door iemand die zijn handen niet voldoende had gewassen voordat hij haar vasthield, of door iemand die haar kuste, ondanks duidelijke waarschuwingen van haar ouders.

Nu streven ze ernaar om bewustzijn te vergroten en anderen te informeren over dit gevaar.

“Als het leven van een kind gered kan worden door het tragische verlies van Aliza, dan is haar offer niet tevergeefs geweest. Het is van cruciaal belang dat iedereen begrijpt dat het HSV-1-virus niet hetzelfde is als de seksueel overdraagbare aandoening herpes (HSV-2). Je kunt het HSV-1-virus dragen zonder symptomen van een SOA te hebben. Help ons levens te redden door ons verhaal te delen en pasgeboren baby’s nooit te kussen. Was ALTIJD je handen grondig voordat je een pasgeborene aanraakt,” benadrukte ze tegenover Café Mom.

Hieronder kun je een vergelijkbaar verhaal lezen over een pasgeboren baby die aan dezelfde aandoening is overleden.

Moge ze in vrede rusten, kleine meid.

Deel dit artikel alsjeblieft met je familie en vrienden, zodat we deze belangrijke informatie kunnen verspreiden en anderen kunnen waarschuwen.