Connect with us

Algemeen

Vrouw waant een vrolijke vogel te spotten in het bos, maar realiseert zich opeens haar vergissing

Een vrouw in Australië dacht een vogel te hebben gezien tijdens een boswandeling, maar het bleek een natuurlijke verrassing te zijn. Kym Beechey, een natuurliefhebster en hobbyfotograaf, was in het bos op zoek naar fotogenieke momenten toen ze meende een baby uilnachtzwaluw te zien.

Met haar telefoon in de aanslag wilde ze de unieke vogel vastleggen. De vogel leek zelfs te glimlachen, waardoor Kym enthousiast inzoomde voor de perfecte foto. Tot haar verbazing was het geen vogel, maar een banksia peul van een banksiaboom.

Banksiabomen komen vooral voor in Zuidwest-Australië, maar zijn ook te vinden in Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea. De bomen behoren niet tot de naaldbomen, maar hun peulen lijken soms op dennenappels. Het unieke uiterlijk van de banksia peulen is te danken aan het proces waarbij ze openbarsten, vaak door de hitte van bosbranden, waardoor zaden vrijkomen.

Kym vond de ontdekking hilarisch en voegde de foto van de “babyvogel” toe aan haar collectie. Deze natuurlijke verwisseling laat zien hoe verrassend en divers de natuur kan zijn.