Connect with us

Algemeen

Ali B staat in juni voor de rechter, nu tevens beschuldigd van verkrachting in Marokko

Vervolging van Ali B voor Zedendelicten De bekende rapper en televisiepersoonlijkheid Ali B (42) staat binnenkort voor de rechter.

De precieze datum voor de rechtszaak is nu vastgesteld en nieuwe details over de beschuldigingen zijn naar buiten gekomen.

Datum van de Rechtszaak en Beschuldigingen Volgens het Openbaar Ministerie zal de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden op 12 en 13 juni 2024 in de rechtbank van Haarlem.

Ali B wordt verdacht van meerdere zedendelicten, waaronder een verkrachting in Heiloo in augustus 2018, een aanranding in Amsterdam in mei 2018 gerelateerd aan ‘The Voice of Holland’, en een verkrachting in Marokko in april 2014.

Betrokkenheid van Ellen ten Damme In het bijzonder wordt Ali B in de Marokkaanse zaak in verband gebracht met zangeres Ellen ten Damme, zoals gemeld door RTL Boulevard op basis van bronnen dichtbij het onderzoek.

Sepot van Vierde Aanklacht Het Openbaar Ministerie heeft ook aangekondigd dat een vierde aanklacht, eveneens gerelateerd aan ‘The Voice of Holland’, geseponeerd zal worden wegens onvoldoende bewijs voor een strafbaar feit.

Conclusie De zaak tegen Ali B trekt brede aandacht, gezien zijn bekendheid en de ernst van de beschuldigingen. De komende rechtszaak zal verdere duidelijkheid bieden over deze beschuldigingen.