Algemeen
Albert Verlinde geshockeerd: ‘Coke-verslaafde Gordon is compleet de weg kwijt!’

Albert Verlinde (63) is zichtbaar geschrokken van de recente onthullingen van Gordon (56) over zijn drugsgebruik. In een interview met oud-voetballer en YouTuber Andy van der Meijde gaf Gordon toe dat hij nog steeds cocaïne gebruikt, zij het in mindere mate dan voorheen. Voor Albert, die het interview nauwgezet heeft gevolgd, is dit een treurige ontwikkeling. “Hij heeft altijd gezegd dat hij klasse wil uitstralen, dat hij weg wil van het afzeiken van anderen en het negatieve imago. En dan zie je hem hier zitten, vol zelfbeklag en frustratie.”
Gordon’s openbaringen schokken Verlinde
Gordon staat erom bekend openhartig te zijn in interviews, en dat was bij Andy van der Meijde niet anders. Behalve over zijn drugsgebruik deed hij ook persoonlijke uitspraken over zijn seksleven en collega’s, waaronder Gerard Joling en Rob Goossens. Wilfred Genee merkte tijdens de uitzending van Vandaag Inside op dat de beelden niet mochten worden uitgezonden. “We mogen er niks van laten zien, hè, voor de duidelijkheid.”
Omdat de beelden niet beschikbaar waren, gaf Albert Verlinde een gedetailleerde samenvatting van de opvallendste uitspraken. “Hij vertelt dat hij een trio heeft gehad met een man en een vrouw, dat hij nog steeds coke gebruikt en dat mensen hem niet begrijpen.”
Wilfred Genee haakte daarop in: “En dat Gerard hem genaaid heeft met het overstappen. Maar dat is volgens mij helemaal niet waar.”
Albert: “Dan denk ik: waarom zoek je het iedere keer op? Je hebt een prachtige horecazaak in Blaricum, Blushing op het Museumplein draait goed, mensen genieten daar. Waarom niet gewoon genieten van het leven en het succes? Ga lekker op vakantie, in welke klasse van het toestel je ook wil zitten. Maar blijf niet steeds in dat negatieve hangen. Het lijkt wel een frustraatje!”
‘Hij gedraagt zich als een patiënt’
Johan Derksen, die Gordon’s uitspraken besprak in Vandaag Inside, had vooral medelijden met de zanger en presentator. “Hij gedraagt zich als een patiënt.”
Albert kon zich daar wel in vinden en voegde er lachend aan toe: “Ja, dat is hij ook. Oeps, zei ik dat nou echt? Ja, dat zei ik.” Na een korte lachbui vervolgde hij serieus: “Het is eigenlijk gewoon heel triest. Kijk, afkicken is een zwaar traject. Een vriend van mij is helemaal van de drank afgekickt en drinkt al vier jaar geen druppel meer. Dat kost discipline en doorzettingsvermogen.”
Verlinde stoorde zich vooral aan de tegenstrijdigheid in Gordon’s uitspraken en gedrag. “Gordon heeft er zo mee lopen koketteren dat hij naar Zuid-Afrika ging om af te kicken. Dat hij zijn leven wilde beteren. En dan zit hij hier doodleuk te vertellen dat hij nog steeds coke gebruikt. Dat is een klap in het gezicht van al die mensen die keihard vechten om clean te blijven.”
Geen beelden toegestaan
Merel Ek, die ook aanwezig was bij de discussie, vroeg zich af waarom de beelden niet mochten worden uitgezonden. “Waarom mogen we niks laten zien?”
Wilfred Genee legde uit: “Dan krijgen we een rechtszaak aan onze broek. Gordon zal ons dan aanklagen.”
Johan Derksen vond het echter helemaal niet erg dat ze de beelden niet mochten laten zien. “Ik vind het verder helemaal niet interessant om dat filmpje te laten zien.”
Wilfred sloot zich daar gedeeltelijk bij aan, maar begreep wel waarom Albert zich eraan stoorde. “De kern van Alberts verhaal snap ik wel. Gordon heeft zich altijd beklaagd dat mensen zo kritisch op hem zijn, maar hij zoekt het zelf ook op. Hij wilde niet over Gerard praten en vervolgens gaat het tien minuten over Gerard. Waarom zou je dat doen?”
Is het puur aandachttrekkerij?
Volgens Albert Verlinde is het allemaal terug te brengen naar één ding: Gordon houdt van aandacht. “Hij weet dat dit wordt uitgezonden. Hij zoekt de media telkens op en dan klaagt hij dat de media over hem schrijven. Zoek het dan gewoon niet meer op.”
Johan Derksen was nog harder in zijn oordeel. “Hij zegt dat hij niets meer met de media te maken wil hebben en een zin later vertelt hij dat hij weer iets in de media gaat doen. Dan denk ik: die is niet goed bij zijn hoofd. Kun je ook te veel snuiven?”
Albert: “Ja, ik ben bang van wel! Hahaha.” Vervolgens richtte hij zich op Talpa, het mediabedrijf achter Gordon’s vroegere tv-programma’s. “Ik vind dat Talpa eigenlijk een televisieprijs moet krijgen. Ze zouden een programma maken waarin Gordon mensen ging helpen, maar dat hij dat uiteindelijk niet heeft gedaan, is misschien wel de beste beslissing ooit. Anders was het pure televisiecringe geworden.”
Conclusie: Gordon blijft zichzelf in de media verliezen
Het is niet de eerste keer dat Gordon openlijk praat over zijn verslavingen en persoonlijke problemen. Toch lijkt er weinig verandering in zijn gedrag te komen. Na zijn afkickpogingen in Zuid-Afrika en zijn uitspraken over een ‘nieuw leven’, zit hij opnieuw vast in hetzelfde patroon van mediaoptredens waarin hij zich kwetsbaar opstelt, maar ook volop kritiek uitdeelt.
Volgens Verlinde en de mannen van Vandaag Inside is dit niets nieuws. Ze zien een man die constant de publiciteit opzoekt en vervolgens klaagt dat hij wordt bekritiseerd. De ironie is dat Gordon zelf degene is die de media voedt met zijn uitlatingen.
Of hij daadwerkelijk zal stoppen met coke en het mediawereldje definitief achter zich laat, blijft de vraag. Maar gezien zijn verleden lijkt die kans klein. Voor nu blijft hij een bron van gesprek in de Nederlandse showbizz, of hij dat nu wil of niet.

Algemeen
Johan Derksen kan zijn ogen niet geloven: “Is dát de vriendin van Dick Schoof?!”

Dick Schoof: Minister-president, marathonliefhebber en trotse partner van een psycholoog
Sinds 2 juli 2024 staat Dick Schoof aan het roer als minister-president van Nederland. In korte tijd is hij van een relatief onbekende topambtenaar uitgegroeid tot een van de meest besproken figuren in de Nederlandse politiek. Maar wie is Dick Schoof eigenlijk écht? Wat drijft hem, wat doet hij in zijn vrije tijd, en hoe ziet zijn persoonlijke leven eruit? Eén ding is zeker: deze premier is niet alleen bestuurlijk ervaren, maar ook verrassend sportief én romantisch betrokken.
Van ambtenaar tot premier
Voor veel Nederlanders kwam de naam Dick Schoof pas in beeld toen hij werd gepresenteerd als premier van het kabinet-Schoof. Daarvoor was hij jarenlang actief in de ambtelijke top van Nederland, ver weg van de schijnwerpers. Tot eind mei 2024 was hij secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook diende hij als directeur-generaal van de AIVD en als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Zijn indrukwekkende CV toont aan dat Schoof het staatsbestel door en door kent, maar opvallend genoeg bleef hij altijd buiten het partijpolitieke speelveld.
Toch bleek zijn neutrale profiel precies wat de formerende partijen nodig hadden. Als partijloze premier werd hij gezien als de bruggenbouwer tussen verschillende stromingen. Die rol vervult hij nog altijd met rust, overtuiging en deskundigheid. Maar achter die beheerste houding gaat een energieke man schuil met een verrassend veelzijdig privéleven.
Dick Schoof privé: vader, sporter en partner
Inmiddels weten we iets meer over de persoon achter de functie. Schoof is vader van twee dochters, die hij samen met zijn ex-vrouw adopteerde uit China. Zijn rol als vader is voor hem altijd belangrijk geweest, ondanks zijn drukke werkverleden. De band met zijn kinderen is sterk, en hij spreekt met liefde over zijn gezin.
Ook op sportief vlak staat Schoof zijn mannetje. Waar anderen op zijn leeftijd (68) wellicht wat rustiger aan doen, is hij juist een fervent hardloper. Niet zomaar een rondje park, maar échte marathons. Zijn passie voor langeafstandslopen is bekend in zijn omgeving. Hardlopen helpt hem niet alleen fysiek fit te blijven, maar ook mentaal scherp.
Loes Meurs: de sportieve en inspirerende partner van de premier
Tijdens de recente editie van de NN Marathon Rotterdam dook er een opvallend beeld op: minister-president Dick Schoof die trots bij de finish stond te wachten. Niet omdat hij zelf meeliep, maar omdat zijn partner Loes Meurs deelnam aan de marathon. En met succes, want zij liep de hele wedstrijd uit in een indrukwekkende tijd van 3 uur en 40 minuten.
Loes Meurs is niet zomaar de ‘vrouw van’. Ze is psycholoog, woont in Den Haag en blijkt net zo gepassioneerd over hardlopen als haar partner. Samen delen ze de liefde voor sport, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat de premier zijn Loes stond op te wachten met een grote glimlach, ontging ook televisiepersoonlijkheden niet. In het programma Vandaag Inside reageerde Johan Derksen verrast: “Loes is geen gewone partner, dat is gewoon een topfitte marathonloper!”
Een nuchtere premier in een druk bestaan
De beelden van Schoof bij de finishlijn, ontspannen in een casual outfit en zichtbaar trots op Loes, tonen een andere kant van de premier. Geen stijf ceremonieel, maar een betrokken man die zijn geliefde ondersteunt. Het past bij de manier waarop hij zich profileert: inhoudelijk sterk, zonder poespas, en met oog voor het menselijke aspect.
Schoof staat bekend als een hardwerkende man met een nuchtere kijk op de wereld. Zijn achtergrond in veiligheid en justitie heeft hem gevormd tot een analytische denker. Toch houdt hij in interviews altijd ruimte voor relativering. Hij is zich ervan bewust dat politiek en het dagelijks leven van burgers soms ver uit elkaar liggen, en probeert die kloof te dichten door dicht bij zichzelf te blijven.
Meer dan alleen politiek: een leven in balans
Dat balans belangrijk voor hem is, blijkt uit zijn keuzes. Ondanks zijn zware functie neemt hij tijd voor beweging, ontspanning én zijn relatie. Samen met Loes wandelt en loopt hij regelmatig in het Haagse Bos of op het strand. Het zijn die momenten waarop hij even niet de premier is, maar gewoon Dick. De man die geniet van een kop koffie, van een goed boek en van de rust na een intensieve dag.
Zijn relatie met Loes laat zien dat hij ook privé investeert in verbinding. De twee zijn een complementair stel: zij als psycholoog met mensenkennis en empathie, hij als analyticus met bestuurlijke ervaring. Ze motiveren elkaar, zowel mentaal als fysiek. Hun gezamenlijke sportieve ambities vormen daarin een mooie uitlaatklep.
De publieke reacties: “Zo zien we onze premier graag”
Op social media zijn de reacties op de marathonbeelden overwegend positief. Veel mensen spreken hun bewondering uit voor het feit dat de premier zijn partner zo openlijk steunt. “Zo zie ik een premier het liefst: betrokken, menselijk en sportief,” schrijft iemand op X. Anderen prijzen de fysieke fitheid van Loes, en vinden het verfrissend om eens iets te lezen over de privésfeer van een bewindspersoon zonder dat het schandaal of conflict betreft.
Ook binnen de politiek wordt Schoof geprezen om zijn balans tussen werk en privé. In interviews benadrukken collega’s zijn kalmte, betrouwbaarheid en focus. Eigenschappen die volgens velen broodnodig zijn in deze tijd van politieke turbulentie.
Wat kunnen we nog verwachten van Dick Schoof?
Als premier ligt er een flinke uitdaging op Schoofs bord. De coalitie waar hij leiding aan geeft, moet laveren tussen uiteenlopende belangen, maatschappelijke onrust en internationale spanningen. Toch lijkt hij zijn rust te bewaren. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijkheid, zorgt voor vertrouwen bij zowel collega’s als burgers.
Tegelijkertijd toont hij dat je ook als premier mens kunt blijven. De marathon van Loes symboliseert daarin veel: doorzettingsvermogen, motivatie en het belang van persoonlijke doelen. Schoof kiest er bewust voor om naast zijn werk ruimte te houden voor zijn relatie, gezondheid en gezin. En misschien is dát wel zijn grootste kracht.
Tot slot
Dick Schoof mag dan in eerste instantie een onbekende naam zijn geweest, inmiddels kennen we hem als veel meer dan alleen de minister-president van Nederland. Hij is een betrokken vader, sportliefhebber, marathonloper en een liefdevolle partner. Zijn relatie met Loes Meurs laat zien dat hij ook buiten het politieke toneel weet hoe je een stevig fundament bouwt.
Waar andere leiders soms afstandelijk of onbenaderbaar overkomen, laat Schoof zien dat een sterke leider ook gewoon mens mag zijn. En dat maakt hem – in de ogen van velen – misschien wel precies de premier die Nederland nu nodig heeft.