Connect with us

Algemeen

Rachel Hazes houdt personeel onder strikte controle met camera’s: ‘Stevige kritiek!’

Rachel Hazes is opnieuw het middelpunt van controverse, ditmaal vanwege haar houding tegenover de medewerkers van haar restaurant Casa Hazes in Torremolinos, Spanje. Het restaurant, dat eind vorig jaar werd geopend ter nagedachtenis aan haar overleden man André Hazes, lijkt volgens diverse berichten geen prettige werkomgeving te zijn. Bronnen geven aan dat de werknemers onder constante druk staan door de strenge controle van Rachel.

Juicechannel meldt dat het restaurant vol hangt met camera’s om de werknemers nauwlettend te monitoren. Bij fouten of ongewenst gedrag zou het personeel stevige kritiek krijgen van Rachel. Deze manier van leidinggeven, waarbij nauwlettend toezicht en reprimandes centraal staan, creëert volgens velen een gespannen werkomgeving.

Vertekend beeld op sociale media
Op Instagram wekt Rachel Hazes de indruk betrokken te zijn bij de dagelijkse werkzaamheden in haar restaurant, door foto’s te plaatsen waarop ze meewerkt. Echter, bronnen stellen dat dit beeld misleidend is en dat Rachel voornamelijk toezicht houdt, vaak zelfs op afstand via de camera’s wanneer ze niet in het restaurant aanwezig is.

Personeel onder zware druk
Volgens berichten is de druk die Rachel uitoefent zo groot dat meerdere medewerkers huilend hun werk verlieten. De constante controle en angst om fouten te maken, hebben hun tol geëist bij verschillende personeelsleden. Hoewel Rachel zichzelf vaak als slachtoffer neerzet in de media, suggereren deze verhalen dat zij zelf een bron van de problemen is.

Klachten van klanten bevestigen de situatie
Ook klanten hebben aangegeven dat het restaurant inderdaad vol hangt met camera’s. Een bezoeker meldde op Juicechannel dat de kassa volledig automatisch werkt, waardoor het personeel geen invloed heeft op het geld. Bij foutieve rekeningen moeten medewerkers zelfs de verschillen uit hun fooienpot halen, wat de werkdruk nog verder verhoogt.

Werken zonder toegang tot de kassa
Dat medewerkers geen toegang hebben tot de kassa maar afhankelijk zijn van automatische systemen, maakt hun werk nog uitdagender. Als er iets misgaat met het systeem, zijn de werknemers vaak zelf verantwoordelijk om het probleem op te lossen, soms met hun eigen fooien, wat leidt tot extra stress.

Kritiek op leidinggevende stijl
Rachel Hazes ontvangt veel kritiek op de manier waarop ze haar restaurant runt. Ze lijkt geen rekening te houden met de behoeften van haar personeel, wat een gespannen werksfeer veroorzaakt. Terwijl ze naar buiten toe een beeld schetst van een succesvolle en betrokken ondernemer, ervaren haar medewerkers de werkomgeving als veeleisend en onaangenaam.

Gebrek aan respect voor medewerkers
Het feit dat personeelsleden hun eigen fooi moeten inleveren bij fouten en continu onder toezicht staan, wijst op een gebrek aan vertrouwen en respect voor het personeel. Deze situatie heeft geleid tot toenemende kritiek op de manier waarop Rachel haar restaurantleiding invult.