Connect with us

Algemeen

14 mensen die niet snappen hoe ze leestekens moet gebruiken

Gepubliceerd

op

Wat vaak ook voorkomt, is het verkeerd gebruiken van de puntkomma. De puntkomma wordt vaak verward met de komma, maar heeft eigenlijk een ander doel. Hij wordt gebruikt om twee losse zinnen aan elkaar te koppelen die op de een of andere manier verwant zijn, maar dat komt niet altijd goed over. Bijvoorbeeld: “Ik ging naar de winkel; en kocht melk.” Deze zin is grammaticaal niet correct, omdat de puntkomma niet nodig is voor het woord “en”. Het zou een komma moeten zijn, of de zin moet volledig worden herschreven.

Er zijn ook mensen die aanhalingstekens gebruiken waar ze niet horen, bijvoorbeeld om iets te benadrukken dat helemaal geen speciale betekenis heeft. Je ziet dan bijvoorbeeld: “Dit is mijn “favoriete” boek”. Het gebruik van aanhalingstekens hier is niet nodig en kan zelfs de indruk wekken dat de schrijver iets sarcastisch bedoelt, terwijl dat misschien niet het geval is. Correct gebruik van aanhalingstekens helpt de lezer te begrijpen wanneer een woord een speciale betekenis heeft, of wanneer iets letterlijk of figuurlijk wordt bedoeld. …….

Klik op de knop hieronder om de volgende foto’s te zien

Algemeen

Knul ontdekt ’s ochtends dat er alleen maar ‘stom’ brood over is en maakt dat vrij duidelijk aan zijn moeder

Gepubliceerd

op

Iedereen kent wel die ochtenden waarop je ontbijt niet helemaal gaat zoals je had gehoopt. Maar stel je voor: je wordt wakker en je ziet dat er alleen maar ‘stom’ brood over is, dat je niet eens lekker vindt. Zoiets gebeurde laatst bij een jonge knul die niet bepaald blij was met de broodkeuze van zijn moeder. In plaats van rustig te blijven, maakte hij het duidelijk dat hij niet te vinden was voor het brood dat voor hem klaarstond. Het was niet zomaar brood, maar een stuk Alphadesem, een zuurdesembrood dat niet meteen in de smaak valt bij iedereen.

Zijn moeder had waarschijnlijk gehoopt dat hij het zou accepteren, maar dat was buiten zijn ochtendsfeer gerekend. Alphadesem brood, bekend om zijn lichtzure smaak en het lange fermentatieproces, was niet bepaald wat hij verwachtte. Terwijl zijn moeder zich waarschijnlijk al had verheugd op een rustige ochtend, werd het ontbijt meteen een strijd van smaken. ……

Klik op de knop hieronder om de volgende foto’s te zien

Continue Reading